Cartier oživljava svoj ikonični časovnik

Povratak ikoničnog stila koji je po prvi put debitovao 1936.godine…

Nakon što su predstavili svoje nove Pasha časovnike ranije ove godine, Cartier je upravo predstavio šest novih iteracija svog Tank Asymetrique. Novi asortiman, koji dolazi kao deo Prive kolekcije koja akcentuje njihove slavne kreacije, vraća u život siluetu koja je originalno debitovala 1936.godine.

Varijacija slavnog Tank modela koja je prvu put predstavljena 1917.godine, ovog puta dolazi sa osveženim dizajnom u kom je brojčanik nagnut pod uglom od 30 stepeni prema desno, zbog čega ikonična pravougaona forma izgleda kao dijamant. Čak su i arapski brojevi smešteni na lice časovnika pod uglom, sa brojem 12 u gornjem desnom uglu. Zadržavajući originalni dizajn, časovnici dolaze sa Manufacture 1917 MC mehanizmom, koji ovog puta dolazi u različitim kućištima, sa različitim ponudama kaiševa.

Stilovi uključuju pink zlatni model sa sivim brojčanikom i kaišem, kao i model od žutog zlata sa brojčanikom u boji šampanjca i braon kaišem. Pored klasičnih dizajna, Tank Asymetrique dolazi sa skeletonizovanim mehanizmom koji otkriva svoju unutrašnju strukturu.

Kako saznajemo, Tank Asymetrique će biti ponuđen u ograničenom izdanju od 100 komada u svakom stilu.