Bell & Ross slavi lunarnu Novu godinu limitiranom kolekcijom satova

Da bi proslavili godinu zmaja, Bell & Ross je lansirao BR 05 Artline Dragon.

Ovaj izuzetan časovnik oličava smele karakteristike povezane sa zmajem u kineskoj astrologiji i pokazuje posvećenost brenda umetničkom izražavanju u časovničarstvu.

Prema kineskoj astrologiji, osobe rođene pod znakom Zmaja odlikuju se osobinama kao što su samopouzdanje, snažna volja i sreća. BR 05 Artline Dragon sat obuhvata ove kvalitete kroz ekskluzivno lasersko graviranje, koje podseća na tetovažu. Ova jedinstvena varijacija u okviru BR 05 linije omogućava slobodniji opseg umetničkog izražavanja, pokazujući posvećenost Bell & Ross kombinovanju efikasnosti sa kreativnošću.

Zmaj, osim što je mitsko stvorenje, ima značajne kulturne i duhovne reference. U kineskoj astrologiji, Drveni zmaj simbolizuje moć, donosi dobre vesti i prosperitet. Da bi kreirali intrigantni  motiv na BR 05 Artline Dragon, Bell & Ross je crpio inspiraciju iz veoma simboličnih prirodnih elemenata, uključujući reference na sunce, mesec, pa čak i floru i faunu poput motiva laste.

Motiv zmaja, neumoran izvor inspiracije za umetnike, oživljava kroz saradnju grafičkih dizajnera i časovničara. Sat ima harmoničan motiv na celoj površini, koji pokazuje pedantno graviranje na različitim komponentama. Mitske karakteristike zmaja, od njegovog tela nalik na zmiju do rogova i orlovih kandži, interesantno su ugravirane, stvarajući vizuelno zapanjujući i smislen sat.

BR 05 Artline Dragon koristi izuzetnu tehniku laserskog graviranja za proizvodnju svog kućišta i integrisane narukvice. Svaka karika na narukvici je pojedinačno ugravirana pre sklapanja, što zahteva savršenu preciznost kako bi se osiguralo da se uzorak besprekorno održava od jedne komponente do druge. Ova drevna tehnika graviranja odaje počast kineskoj kulturi i dodaje dodatni sloj sofisticiranosti satu.

Dok BR 05 Artline Dragon pokazuje umetničko umeće, on ostaje veran posvećenosti i tehničkoj izuzetnosti brenda Bell & Ross. Sat sadrži mehanički mehanizam BR-CAL.321 sa samonavijanjem, koji obezbeđuje 54-časovnu rezervu snage za naprednu hronometrijsku preciznost. Satnica je suptilno pozicionirana da održi integritet dizajna, naglašavajući funkcionalnost sata za aktivan životni stil.

Povodom proslave kineske nove godine i godine zmaja, BR 05 Artline Dragon je namerno napravljen kao redak komad. Ograničen na samo 99 komada, ovaj ekskluzivni sat dostupan je za kupovinu isključivo u Bell & Ross buticima i na sajtu brenda. Složenost njegovog dizajna i jedinstveni motiv zmaja čine ga kolekcionarskim predmetom za one koji cene i horološku izradu i umetnički izraz.

Luxury Experience