Baume & Mercier predstavlja omaž večnoj lepoti Rivijere

Više slika

Više slika

Na predstojećem događaju Watches & Wonders, Baume & Mercier će predstaviti nove modele iz kolekcije Riviera, odajući počast različitim aspektima Francuske Rivijere koja ih je inspirisala…

Kolekcija ilustruje ekspertizu u dizajnu i izradi satova ovog brenda, evocirajući karakteristike ovog legendarnog primorskog regiona: okean, planine, nebo, aerodinamičnu arhitekturu modernih vila i, naravno, svečane noći.

Od 1830. godine, Baume & Mercier stvara časovnike koji kombinuju lepotu i kreativnost sa izuzetnošću, postojanošću i pouzdanošću švajcarske manufakture. Brend se izdvaja umetničkom senzibilnošću koja je nasleđena od Pola Mersijea i od samog početka demonstrira pionirski duh u "Umetnosti oblika." Njihova stručnost u dizajnu smelo istražuje linije i konture inovativnih kućišta, izazivajući savremene konvencije i ističući svoju umetnost sa nenametljivom elegancijom. Ekspresija Baume & Mercier brenda je moderna, ali ne pretenciozna, utemeljena na šik minimalizmu koji nikada ne izlazi iz mode i visokom nivou kvaliteta koji obezbeđuje dugotrajnost u svakom smislu. Ovi diskretno luksuzni časovnici su verni pratioci za ljubitelje satova i za svaku priliku. Oni su uvek tu za male vrhunce u životu.

Kolekcija Riviera

Kolekcija Riviera, koja izvire iz vizije časovničarstva porodice Baume koja traje skoro 200 godina, ističe se svojim smelim pristupom. Brend je izazvao kodove časovničarstva kada je 1973. godine predstavio neviđeno kućište sa dvanaestostranim okvirom i ravnom metalnom narukvicom. Sat je privukao pažnju i postao objekat želje, a pedeset godina kasnije, još uvek je relevantan. Dok istražuje spektar boja i različite karakteristike, ovaj ikonični časovnik pokazuje svoju sličnost sa Rivijerom, morskim odmaralištem koje ga je inspirisalo: poseban stil, neponovljiva atmosfera, kontrast, emocija...

Svaki od novih modela Riviera evocira jedan od mnogih aspekata Rivijere, od njenih prirodnih karakteristika do slatkog dolce vita, uključujući minimalističke linije ultra-modernih vila koje krase obalu, plime koje diktiraju ritam na obali i izazov entuzijastima za vodene sportove koji žele da ukrote talase, i jedinstveni spoj prirodne lepote i moderne sofisticiranosti obale.

Planine koje gledaju na Mediteran nude zadivljujuću panoramu, dok sjajne vode mame na osvežavajući skok u vodu. Tokom zalaska sunca, Rivijera oživljava, obasjana glamurom koktel zabava i gala svečanosti koje su započele u zlatnim godinama '60-ih i '70-ih, kada se džet-set ovde usidrio da bi veselo kultivisao umetnost kombinovanja raskoši i ekstravagancije sa bezbrižnom nonšalantnošću.

Kako sati prolaze, svetla se gase. Noć oblači svoje najsjajnije dragulje. Svetla meseca i spektakularno zvezdano nebo izgleda kao da baca magiju nad regionom. U tom trenutku mira i spokojstva, vreme kao da je stalo, a brige sveta izgledaju kao da se raspršuju.

Ova zemlja kontrasta i rajskih prirodnih lepota idealan je izlog za arhitektonski dizajn. Bilo da je u pitanju avantura ili romantizam, bilo da je inspiracija umetnička ili gurmanska, Rivijera nudi ono što svaki pojedinac traži. Od obale do otvorenog mora, Baume & Mercier vas poziva na nezaboravnu eskapadu u srcu Rivijere kroz šest novih komada u svojoj kolekciji.

Model RIVIERA M0A10721: RIVIERA SQUELETTE odaje počast aerodinamičnoj arhitekturi modernih vila

U 7:00 ujutru, kako sunce izlazi nad Rivijerom, ovaj poseban časovnik dolazi do izražaja, kao remek-delo modernog dizajna inspirisano minimalističkim linijama i smelim oblicima vila koje se drže za ovu stenu oblikovanu mediteranskim elementima. To je počast strasti Baume & Mercier brenda prema lepoti i eleganciji jednostavnosti: oda stručnosti brenda koji se od osnivanja istakao u kombinovanju forme i funkcije. Osoba koja nosi ovaj složeni časovnik može se u slobodno vreme diviti zupčanicima i točkićima dok se kroz skeletonizovani mehanizam izražava izvanredno časovničarsko majstorstvo. Kako se probija kroz ove slikovite male uličice, privlači pažnju i odjekuje šik, kosmopolitskom, savremenom atmosferom regiona. Kada padne noć i gradski pejzaž počne da svetluca u pozadini, časovnik i dalje drži tempo, podsećajući na večnu fuziju umetnosti i tehnologije koja je svojstvena Rivijeri.

Riviera Squelette otkriva svoj otvoreni mehanizam u satiniranom nerđajućem čeliku sa dvanaestostranim okvirom koji meri 42 mm u prečniku i 11,1 mm u debljini. Otporan na ogrebotine, safirni kristal sa antirefleksivnim premazom na obe strane otkriva svaki detalj. Okvir, pričvršćen sa četiri šrafa u peskiranom ADLC obloženom čeliku, svetluca u poliranom i sunčano-sateniranom nerđajućem čeliku. Crni prsten od anodiziranog aluminijuma vizuelno povezuje okvir i bočnu stranu kućišta. Zadnja strana kućišta, koja je takođe dvanaestostrana i pričvršćena sa četiri šrafa, zaštićena je safirnim kristalom i može biti gravirana. Slobodna osmougaona kruna ukrašena je Phi logotipom koji je Baume & Mercier izabrao za svoj amblem 1964. godine, ugraviran i ocrtan crnom bojom.

Istaknut vertikalno četkanim finišom, fasetirani crni brojčanik je prelepo otvoren. Njegova dekoracija sastavljena od urednih čvrstih i vazdušastih praznina je prekrivena fasetiranim otvorenim oksidiranim kazaljkama obloženim belim Superluminova slojem koji svetli plavo u mraku.

Samonavijajući mehanizam pokreće ovaj časovnik: ovaj ekskluzivni poluskeletonizovani kalibar je dizajniran isključivo za Baume & Mercier. Njegovo veličanstveni posebno izrađeni crni oscilirajući teg je otvoren kako bi odražavao geometrijske oblike brojčanika. Mehanizam nudi rezervu snage od 38 sati i oscilira na frekvenciji od 4Hz (28800 vph). Vodootporan je do 10 ATM (približno 100 m).

Ugrađena crna gumenа narukvica ima uzorak platna. Može se menjati bez upotrebe alata zahvaljujući pouzdanom, robusnom mehanizmu. Njegov trostruki preklopni zatvarač je izrađen od nerđajućeg čelika i ima sigurnosne pritisne komade i funkciju lakog podešavanja.

Model RIVIERA M0A10769: RIVIERA ACIER-TITANE - Simbol kamena i počast boji i teksturi

U 14:00 sati, dok sunce greje vrhove Rivijere, na scenu stupa robustan sat sa kućištem od čelika i titanijumskim okvirom, odražavajući mineralnu čvrstoću regiona izgrađenog na kamenu koji daje suptilno nijansirane tonove, dok plavi brojčanik odražava dubinu mora. Brojčanik odjekuje legendarnom azurno plavom bojom ovog mesta, preuzimajući njegove karakteristike kroz stručnost časovničara koji ga je dizajnirao nakon godina usavršavanja umetnosti kombinovanja forme i funkcije. Časovnik izgleda kao da je stvoren specifično za ovaj trenutak, za ovo posebno mesto. U sumrak, dok graciozno i bezbrižno odmerava prolazno vreme, oličava prolazne trenutke koji čine život tako dragocenim.

Ova verzija Riviere ima dvanaestostrano kućište prečnika 42 mm i debljine 10,6 mm. Njegova izuzetna izrada pojačava njegovu sjajnost, ističući njegove grafičke kontraste boja i precizne indikacije vremena. U ovoj dvobojnoj verziji – nedavnom dodatku kolekciji – Riviera suptilno kombinuje titanijum sa sivim PVD, ističući ponosan izgled. Upotreba čelika garantuje da je komad lagan, izdržljiv i otporan, posebno u pogledu korozije. Kućište ovog novog sata izrađeno je od peskiranog čelika sa plavim PVD tretmanom. Zaštićen je safirnim kristalom otpornim na ogrebotine, obrađenim sa obe strane antireflektujućim premazom. Peskirani titanijumski okvir sa sivim PVD tretmanom pričvršćen je sa četiri čelična šrafa u peskiranom ADLC obloženom čeliku. Zlatno-tonirani PVD čelični prsten povezuje okvir sa bočnom stranom kućišta. Dvanaestostrana zadnja strana kućišta izrađena je od peskiranog ADLC obloženog čelika i prekrivena je safirnim kristalom. Pričvršćena je sa četiri šrafa i može biti gravirana. Slobodna osmougaona kruna takođe je izrađena od peskiranog ADLC obloženog čelika. Ugravirani zlatno-tonirani Phi logo svetluca u njenom centru.

Model RIVIERA M0A10787: RIVIERA GOLD - Kvintesencija šika

U 19:00 sati, dok sunce zalazi nad Rivijerom, sat sa kućištem od ružičastog zlata 750/1000 dolazi do izražaja. Ovaj časovnik predstavlja kvintesenciju šika i potvrđuje svu lepotu i raskoš bezbrižnog načina života regiona. Zlato sija kroz bledu svetlost dok se dnevne boje vila na horizontu pretapaju u noćni sjaj. Na jednom od ekskluzivnijih mesta, skrivenom od pogleda kao dobro čuvana tajna, gde muzika i smeh najavljuju veče koje odzvanja u veseloj atmosferi, neko – možda žena, možda muškarac – ponosno nosi ovaj sat. Finoća materijala Riviera Gold čini ga simbolom uspeha i ukusa za sve što je lepo i dragoceno. Slično trajnom nasleđu Rivijere, ovaj časovnik nosi bezvremenski šarm umetničkog majstorstva koji vreme pretvara u večni dragulj.

Riviera Gold ima satinirano polirano ružičasto zlatno (750/1000) dvanaestostrano kućište prekriveno safirnim kristalom otpornim na ogrebotine, obrađenim sa obe strane antireflektujućim premazom. Njegove proporcije pokazuju savršenu ravnotežu kojoj Baume & Mercier uvek teži: 39 mm u prečniku i 9,6 mm debljine. Elegancija poliranog i sunčano-sateniranog (750/1000) okvira od ružičastog zlata, pričvršćenog sa četiri šrafa, proteže se do slobodne osmougaone krune, takođe izrađene od ružičastog zlata (750/1000) i ukrašene ugraviranim crno obloženim brend amblemom, Phi logoom. Dvanaestostrana zadnja strana kućišta zaštićena je safirnim kristalom i pričvršćena sa četiri šrafa, i može biti gravirana.

Luxury Experience