Baume & Mercier predstavlja novi model u kolekciji Hampton

Više slika

Više slika

Baume & Mercier, renomirana švajcarska manufaktura satova, ove godine na Watches & Wonders 2024 predstavlja novi dragulj u svojoj kolekciji Hampton - model M0A10760…

Ovaj model odlikuje crni lakirani brojčanik uparen sa čeličnim pravougaonim kućištem, crni kabošon na koroni sa umetkom od ahata i crna narukvica, što sve zajedno čini vrhunac dizajnerske čistoće i elegancije.

Ovaj sat je deo serije koja je originalno pokrenuta 1994. godine, a svojim jedinstvenim pravougaonim oblikom izazvao je i prevazišao konvencionalne estetske norme. Njegov vintage Art Deco izgled, koji podseća na ikonične modele iz 1960-ih godina, demonstrira Baume & Mercier odluku da nastavi sa oblikovanjem svojih satova u duhu avangarde, koju je zastupao Pol Mersije.

Najnoviji model Hampton M0A10760 odražava ovu tradiciju kroz svoje suptilne i minimalističke linije. Kućište od poliranog nerđajućeg čelika sa dimenzijama 35 x 22.2 mm i debljinom od 6.9 mm, štiti otporan safirni kristal, dok se na zahtev može gravirati čvrsti zadnji poklopac.

Elegancija ovog sata nije samo u njegovoj estetici, već i u tehničkoj izvedbi. Pokreće ga napredni kvarcni mehanizam nove generacije koji obećava osam godina autonomije, čime se znatno poboljšavaju već izuzetne sposobnosti kvarca u pogledu preciznosti, otpornosti i dugovečnosti.

Hampton M0A10760 dolazi sa integrisanom glatkom narukvicom od crne teleće kože koja se može menjati bez upotrebe alata zahvaljujući veoma pouzdanom sistemu sa oprugom. Dodatne narukvice u svetlim bojama omogućavaju promene izgleda u skladu sa trenutnim inspiracijama, igrajući se stilom i kontrastima.

Ovaj model, vodootporan do 5 ATM (približno 50 metara), nije samo sat već pravo umetničko delo koje odaje počast umeću časovničarstva, a njegova dostupnost je planirana za april 2024. godine. Baume & Mercier nastavlja da oblikuje istoriju časovničarstva, spajajući klasičnost sa kreativnošću i tradiciju sa modernošću, što ovaj brend čini savremenijim nego ikada.

Luxury Experience