Apsolutna ženstvenost - novi Vacheron Constantin časovnik

Vacheron Constantin brend ima više od 200 godina istorije u svetu tradicionalnog časovničarstva…

Davne 1770.godine, Vacheron brend je kreirao prvu svetsku horološku komplikaciju, da bi devet godina kasnije dizajnirali prve engine brojčanike. Nedavno, ovaj slavni brend dodao je novi časovnik svojoj Heures Creatives kolekciji, a u pitanju je zaista prefinjeni i dramatično monohromatski Heures Creatives Heure Romantique ženski sat.

Ukoliko na svetu postoji brend koji može pronaći inspiraciju u svojim arhivama koje su stare nekoliko vekova i kreirati nešto što je i dan danas relevantno i neverovatno lepo, onda je to Vacheron Constantin. Novi Heures Creativs Heure Romantique model dekorisan je dijamantima, a napravljen je od 18-karatnog belog zlata, te predstavlja veličanstveno ženstveni komad koji u sebi spaja najbolje iz sveta horologije i nakita.

Art Nouveau era ima svojih pet minuta slave u formi časovnika u obliku cveta, koji je dodatno akcentovan kontrastnim i veličanstvenim brojčanikom od crnog sedefa. Okrugli dijamanti su dodati samom kućištu i njegovim stranicama – ukupno 104 blistavih kamenčića krasi ovaj model na dva nivoa, doprinoseći njegovoj neverovatnoj privlačnosti. Saga o dijamantima se nastavlja na mestu gde se spajaju kopča i narukvica. Detalji, baš kao što je to inače slučaj sa juvelirskim svetom, dobili su izobilje pažnje – od graviranih zlatnih perlica, do besprekorno postavljenih dijamanata.

Ovaj predivni časovnik crne boje pokreće tanki ručno navijajući Caliber 1055, sa 115 individualnih komponenti i 21 draguljem. Performanse ovog malenog časovnika će vas iznenaditi, baš kao i njegova rezerva energije u trajanju od 40 sati. Model je finiširan crnim satenskim kaišem, koji dodatno akcentuje njegovu lepotu, dok je njegova cena 54.500 dolara.