A. Lange & Sohne oduševljavaju svojim novitetima

Prošle godine, Lange 1 časovnik proslavio je 25. rođendan – u pitanju je model koji je obeležio oživljenje A. Lange & Sohne brenda i savršeno oslikava njihovu časovničarsku filozofiju…

Kao deo proslave, slavni brend je predstavio deset specijalnih modela Lange 1 različitih verzija, uključujući Lange 1 Time Zone – model za ljude koji putuju i komuniciraju sa čitavim svetom. Za 2020.godinu, brend je predstavio novu verziju časovnika sa svetskim vremenom, koja dolazi sa nekoliko osveženja, zajedno sa novim mehanizmom.

Najnoviji Lange 1 Time Zone zadržao je dizajn svog prethodnika i dimenzije kućišta, dok brojčanik prikazuje lokalno vreme i drugu vremensku zonu sa lakoćom – lokalno vreme nalazi se u podbrojčaniku koji zauzima veći deo prostora, dok je svetsko vreme prikazano na manjem. Još jedna promena koju možemo odmah primetiti u novoj iteraciji Lange 1 Time Zone jeste promena forme u indikatorima dana i noći i zonskog vremena.

Originalni časovnik je imao rotirajuće kazaljke sa glavama koje su nalik strelama, dok su indikatori pomereni prema centralnim delovima dva vremenska kruga. Novi prstenasti indikatori su lakši za čitanje i generalno, njihov dizajn je više homogen i savršeno se stapa sa ostatkom brojčanika.

Još jedna osobina novog modela jeste lako prilagođavanje vremena uz pomoć prstena koji klizi preko 24 vremenske zone i jedinstvenog mehanizma sinhronizacije. Novi mehanizam koji se u njemu nalazi, L141.1 ima rezervu energije u trajanju od 72 sata, dok poseduje samo jednu oprugu.

Poleđina kućišta od safirnog kristala daje nam savršeni uvid u mehanizam, koji je veličanstveno i detaljno proizveden od dragocenih materijala. Na kraju, možemo još reći da je Lange 1 Time Zone model dostupan u tri verzije – kućište od belog zlata sa crnim brojčanikom, kućište od roze zlata sa argente brojčanikom i kućište od žutog zlata sa brojčanikom u boji šampanjca.

NAJČITANIJI TEKSTOVI IZ KATEGORIJE Fashion