Tom Ford revija na njujorškoj nedelji mode

Kada je Tom Ford imenovan za predsedavajućeg CFDA prošlog proleća, mnogi su se zapitali koliko će on biti posvećen Njujorku…

Teksaški dizajner i dalje poseduje svoje rezidencije u Londonu u Los Anđelesu, a skoro se ponovio i rezidencijom u Njujorku, i po svemu sudeći je osetio da mora da dokaže da pripada ovoj sceni. Baš iz tog razloga, on je organizovao svoju modnu reviju na napuštenom peronu podzemne železnice, Bowery Stop.

Posetioci su prvo uživali u poslasticama Nolita restorana u Nom Wah Tea salonu, pre nego što su se zaputili niz mračno stepenište, prema čisto belim poličicama i neon svetlima. Ford je transformisao ovaj zaboravljeni prostor u grunge glamuroznu modnu pistu, sa sve scenskim svetlima, glasnom muzikom i prenosivim klima uređajima. Radnici železnice su patrolirali šinama, odeveni u jarko narandžaste prsluke koji su doprineli čitavom ambijentu.

Modeli poput Điđi Hadid i Kaje Gerber šepurili su se modnom pistom, zaustavljajući se na sredini. Ove sezone, Ford je pokušao da kreira ulične komade sa luksuznim preokretom. Ponudio nam je balske suknje uparene sa satenskim bluzama, malene šortseve od crne svile u paru sa predimenzioniranim pastelnim blejzerima, ležerne kombinezone, crne kožne jakne i druge detalje. Na kraju revije, ženski odevni komadi su dobili skulpturalni preokret.

Po svemu sudeći, radeći ono što radi najbolje, Tom Ford nas je i ove godine, kao po tradiciji oduševio svojom ponudom.