Simbolizam i odvažnost u novoj Boss x Meissel kolekciji

U saradnji koja nosi obeležje “Made in Germany”, ready-to-wear modni brend Boss, i Meissen, najstariji evropski proizvođač porcelana, spremaju se da izbace zajedničku kolekciju krajem godine…

Kolekcija sadrži odeću, aksesoare i šoljice za čaj, koje će biti dostupne za kupovinu ovog meseca. Boss x Meissen kolekcija sadrži ograničeno izdanje od pet porcelanskih šoljica, kao i odeću za muškarce i žene.

Meissen, brend koji je širom sveta poznat po svom tradicionalnom kvalitetu, udružio se sa modnom kućom Boss kako bi kreirali kolekciju, fokusirano na “Velikih pet” afričkih životinja: slonove, leopard, lavove, nosoroge i vodele bivole.

Kao simboli snage i izdržljivosti, prema Hugo Boss brendu, ovih pet životinja se pojavljuju u dezenima koji su vezeni, tkani ili štampani, na ready-to-wear aksesoarima kreiranim od svile, kože i kašmira.

Čitava kolekcija će, pored šoljica sadržati plisirane suknje, majice, košulje, jakne, odela i kapute, a okarakterisana je crno-belom paletom boja.

Hugo Boss brend je već najavio svoje planove za doniranje “Elephants for Africa” organizaciji, koja radi na zaštiti slonova u Africi uz pomoć istraživanja i edukacije, u partnerstvu sa grupama iz Bocvane.