Savršeno venčanje predstavljeno je u novoj kolekciji Chanel

Najintimnija revija francuske modne kuće.

Današnja modna revija Chanel bila je neobična iz mnogih razloga. Prvo, to je bila prva revija koja je održana uživo nakon nekoliko sezona - čak ni relativno nedavno održana revija Crusie u Les Baux de Provence u maju još uvek nije imala publiku.

Drugo, pokazalo se da je neobično skromna, čak i intimna - iz očiglednih razloga nije bilo mnogo gledalaca, a uobičajena ogromna sala Grand Palais zamenjena je dvorištem Palais Galliera. I, konačno, bilo je iskrenog uzbuđenja i radosti zbog sastanka - kako među manekenkama, tako i među gostima. I upravo je zbog toga ova sezona visoke mode uopšte toliko posebna.

Pokazalo se da je kolekcija na novi način opuštena i lakonska. U kolekciji je predstavljeno mnogo svakodnevnih stvari, poput dvodelnih odela od tvida, pantalona i midi haljina jednostavnog kroja. Ali, kao što je to često slučaj sa modnom kućom Chanel, ova jednostavnost je obmanjivala. Nakon detaljnijeg ispitivanja, ispostavlja se da je poznati tvid ukrašen vezom u obliku šljokica.  

Glavni motiv kolekcije je crna mašna koji krasi i frizure modela i same stvari (kao kaiš ili samo ukrasni element). Zanimljiv je izbor dodataka, posebno dugih šalova vezenih srebrnim šljokicama. Prema staroj modnoj tradiciji, izlazak neveste zatvorio je reviju: bila je to Margaret Qualley, muza i ambasadorka modne kuće, ćerka glumice Andie MacDowell.

Nežna ružičasta haljina (pod određenim osvetljenjem izgleda kao da je tradicionalna bela) sa puf rukavima i malom krinolinom dopunjena je ne samo velom, već malim šeširom sa mašnom i velom vezenim raznobojnim kamenčićima. Na kraju je, kako i priliči nevesti, Margaret bacila svoj buket u hol - i uhvatila ga je glavna urednica američkog magazina InStyle Laura Brown.