Sa Vichy printom nećete pogrešiti nikada

Haljine, kapri pantalone, bikini i mini šortsevi, evo stilskih saveta za nošenje legendarnog Vichy uzorka kako zapovedaju street style trendovi.

Od svih modernih haljina za leto 2021, one sa Vichy otiscima sigurno su među najfascinantnijim. Istorija ovog uzorka počinje u Evropi u 17. veku pod nazivom „gingham“ - u obliku obojenog ili pređenog pamuka. Kaže se da je mesto porekla Malezija, gde se karirani otisak Vichy (tek kasnije, u Francuskoj, uzeće ovo ime) prvobitno zvao „gengang“, čije bi značenje bilo „prugasto“. Kako pravila lingvistike uče, malajski pojam je kasnije pozajmljen i transformisan u „gingham“. I, poslednje, ali ne najmanje važno, kako je rođen termin „Vichy“? Nakon početne faze proizvodnje u Mančesteru, izuzetno popularna proverena tkanina takođe je pronašla svoje bogatstvo u Francuskoj, tačnije u regionu Vichy.   

Vichy print se ovog leta nosi u svim bojama. Od klasičnog crno-belog do vanvremenskog crvenog i plavog, do modernih dama koje obožavaju modne komade sa Vichy obrascem u žutoj, zelenoj i narandžastoj boji.  

Kako nositi Vichy print ovog leta otkrijte u galeriji fotografija.

foto:Pinterest

« 8 9 10 Pogledajte galeriju 2 3 4 »