Putovanje u svemir: Fendi Couture kolekcija proleće/leto 2022

Galaktički naučnofantastični set koji je Kim Džons napravio za svoju reviju u La Bourseu izgledao je gotovo nestvarno.

Njegove modne revije za Fendi uvek izgledaju maštovito: napravljene su za uzbuđenje, zadovoljstvo i ekstravaganciju. Sedeći ispod crnog globusa i okačenih fragmenata rimskih lukova - dim i sjaj u vazduhu - gledajući kako jedna večernja haljina za drugom klize preko njegovog svemirskog broda, mogli biste da pomislite da ste na trenutak u Marvelovom filmu ili da gledate film u bioskopu.

Ovo je treća modna revija Kim Džonsa kao kreativnog direktora ženske linije Fendi, a prva fizička revija koju je predstavio. Kao i ranije, i ove sezone dizajner je i dalje fasciniran Rimom, njegovom veličinom i lepotom. U potrazi za inspiracijom, dizajner se okrenuo ostacima drevnih građevina razasutih po Večnom gradu i osmislio seriju haljina za koje kaže da predstavljaju primer izrade i tehnike koju ne može da pokaže u konfekcijskoj liniji. „Ima toliko slojeva. To je tako drevni grad. Uvek razmišljamo o prošlosti, sadašnjosti i budućnosti. Kolekcija sadrži ideju o različitim vremenima i samu duhovnu stranu Rima, koja postaje gotovo nebeska, skoro kosmička“, rekao je Kim Džons.

Džons je priznao da je ponovo čitao Ratove zvezda tokom božićnih praznika. On je u svojoj kolekciji sa posebnim zaokretom pristupio temi naučne fantastike, usmeravajući svu pažnju na večni dijalog između drevnog i budućnosti. Odražavajući nekoliko milenijuma modnih ideja, Džons je mešao urbane strukture sa futurističkim izgledom i ukrašavao večernju odeću sa njima. Reprodukcije statua u blizini monumentalnog sedišta Fendi Palazzo della Civilta Italiana ručno su oslikane na somotnim haljinama i ogrtačima od nerca, pozivajući se na statuu iz filma Prometej ili na pejzaže iz filma Planeta majmuna.

Nakon maksi haljina pojavile su se mini, kao što je bela haljina sa ogrtačem ukrašena antičkim statuama ili ljubičasta mini haljina ukrašena baroknim šarama. Takođe su impresivno izgledale jednostavnije haljine sa blistavim steznicima i šifonom prebačenim preko ramena. Bilo je nekoliko ležernih modela, uključujući zadivljujuću tamnoplavu haljinu sa blistavim detaljima zbog kojih je Marijakarla Boskono izgledala kao carica iz daleke galaksije.