Chanel predstavio novu kolekciju koja odaje počast tvidu

Šta je neraskidivo povezano sa modnom kućom Chanel? Naravno, tvid.

Gabrijela Šanel pozajmila je ovu tkaninu iz muškog garderobera, tačnije od svog ljubavnika, vojvode od Vestminstera, čije je jakne od tvida često volela da nosi. I upravo je velika Mademoiselle osmislila kako da tvid učini lakšim, mekšim i što je moguće više nosivim i ženstvenijim.

Svako odelo ili sako od tvida uvek izaziva asocijacije samo na Chanel - čak i ako ga je lansirao neki drugi brend, zato nije iznenađujuće što je Viržini Viar odlučila da novu kolekciju francuske kuće posveti tvidu.

Bukvalno sve u kolekciji je napravljeno od ovog materijala i sada možete da nosite tvid od glave do pete. Jakne, haljine, mantili, sakoi, kaputi, torbe, čak i čarape, sve je izrađeno od ove legendarne tkanine i vrlo je lako napraviti total look od tvida.

Revija francuske modne kuće održana je u pariskom muzeju Orsej, a čak su i pista i pozivnice bili ukrašeni tvidom. Zanimljivo, kolekcija od tvida lansirana je posle prošlogodišnjeg skandala između brendova Chanel i YSL, kada je Entoni Vakarelo u kolekciju uvrstio nekoliko odela od tvida, što je izazvalo gnev modnog direktora brenda Chanel, Bruna Pavlovskog. Od tada je sukob rešen, oba doma izdala su zajedničko saopštenje na temu plagijata, ali je, očigledno, Chanel ipak odlučio da još jednom pokaže ko se najbolje nosi sa tvidom i ovaj argument izgleda veoma ubedljivo.