Paris Haute Couture 2022: Viržini Viar čini da Chanel žena izgleda seksi

Francuska kuća Chanel i umetnička direktorka Viržini Viar danima su nas pripremali za ono što će se desiti na Nedelji visoke mode u Parizu.

Brend nastavlja „razgovor“ koji je započeo pre nekoliko meseci sa Haute Couture kolekcijom za period proleće/leto 2022. Uoči revije, Chanel je predstavio video na društvenim mrežama i na zvaničnom sajtu, pripremajući javnost za ono što će se dogoditi.

Chanel je ponovo sarađivao sa Gzavijeom Vejlhanom na stvaranju kratkog filma. Francuski umetnik je bio odgovoran za kreiranje scenografije za prošlosezonsku reviju Haute Couture. Kao reditelj, on unosi istu lakoću i teatralni senzibilitet u film, u kome se pojavljuje ambasadorka Chanel brenda Šarlot Kaziragi, koja nam je pružila nezaboravan trenutak kada je jahala konja niz prethodnu modnu pistu. Ovog puta peva pesmu Mademoiselle, koju je komponovao francuski kantautor Sebastjen Telije. Zajedno, Vejlhan, Kaziragi, Telije i manekenka Vivijen Roner glume u spotu, koji karakteriše razigrani duh, sa 4 figure koje plešu, noseći novu kolekciju.

Na reviji koja je nedavno predstavljena, Viržini Viar je pokazala još jednu perspektivu visoke mode. Komadi postaju sve nosiviji kako bi se svideli svim ženama koje vole modu i žele da prate trendove. Tvid, zaštitni znak kuće dugi niz godina, bio je glavni element cele kolekcije. Videli smo ga u mnogim verzijama od šešira, pantalona i haljina do naravno, impresivnih kaputa.

Posmatrajući izgled kolekcije u celini, potpuno je jasno da i Viar i modna kuća Chanel žele da redefinišu svoj stil, zadržavajući svoju super šik estetiku.

Dvodelna odela delovala su opuštenije nego ikad, sa posebnim slojevima, ali i u verziji sa krop pantalonama. Osim toga, jedan od izgleda koji je privukao pažnju bilo je odelo koje se sastojalo od različitih boja - zelenog blejzera i sivih pantalona. Kolekcija se sastoji od haljina sa puf rukavima koji se snažno vraćaju u modu, ali i od prozračnih silueta, odnosno maksi haljina ležernog kroja koje prate siluetu tela modela.

Što se tiče boja, bile su prisutne vanvremenske crna i bela, siva i nežno roze. Ipak, najveći trend poslednjih meseci, smele boje, nije mogao da izostane. Zelena u različitim nijansama bila je obavezna, ali je i crvena impresionirala svojim prisustvom. Šeširi su bili glavni dodatak kolekcije, dok su crne mašne koje je ponovo koristila dizajnerka krasile kosu modela.

Luxury Experience