Pank, sport i erotika u jednoj bočici u novoj kolekciji Christian Dior

Posveta muzama Kristijana Diora!

Svi su navikli na činjenicu da su kolekcije Marije Gracije Kjuri za Christian Dior sačinjene od prozirnih večernjih haljina za princeze, malih torbica i feminizma. Ali u novoj kolekciji Pre-Fall, dizajnerka je pokazala drugačiju stranu svoje estetike - i drugačiji skup kodova.

U novoj kolekciji se u jednoj boci mešaju pank, erotika i sport: ona predlaže nošenje kiltova sa jarko žutim kariranim printom sa muškim košuljama sa kravatama, biciklističkim šortsevima i grubim čizmama. Raskopčani korseti skriveni su ispod providnih večernjih i koktel haljina.

Prema rečima dizajnerke, prilikom kreiranja kolekcije bila je inspirisana glavnim ženama u životu Kristijana Diora: njegovom sestrom (i heroinom francuskog otpora) Katrin, ekscentričnom muzom Mitzah Bricard (volela je leopard print i majstorski ga je nosila), Suzan Lulin, šefom kancelarije za štampu dizajnera i prijateljem iz detinjstva i Madame Rejmond Zenaker, direktorkom ateljea Dior.

„Čak sam i ja imala određene stereotipe o Dioru kada sam došla da radim tamo. Ali ovo je sve pojednostavljenje dela Kristijana Diora. Istina je da je kuća Christian Dior oduvek bila zajednica muškaraca i žena koji su radili zajedno“, kaže Marija Gracija Kjuri o novoj kolekciji.

 

Luxury Experience