Oda slobodi u novoj Stella McCartney kolekciji

Maštamo o post-pandemijskom oblačenju…

Udruživši se sa japanskim umetnikom, Jošitomom Nara za proleće/leto 2021 sezonu, Stela Makartni upravo je predstavila svoju najnoviju kolekciju za jesen/zima 2021. Prikazana u Tate Modern muzeju u Londonu, nova kolekcija je inspirisana “D is for Desire” iz njenog “A to Z” manifesta.

Uzimajući u obzir trenutnu globalnu situaciju, svaki predstavljeni look izražava našu želju za oblačenjem i izlascima. Ekstravagantni dezeni i boje kombinovani su sa odvažnim teksturama i materijalima kako bi se naglasilo i proslavilo nasleđe modnog brenda. Ciklama haljina dolazi sa pripijenom siluetom uz naborane detalje, a uparena je sa ljubičastim čizmama dekorisanim šljokicama. Više nagoveštaja boje može se videti na čizmama koje idu preko butina, dok je komfor naglašen serijom zvonastih pantalona. Psihodelični, izmenjeni dezeni šahovnice dodati su zarad dinamičnosti na pletenim džemperima i suknjama.

Kao i uvek, Stela Makartni imala je održivost na umu i koristila je eco-friendly materijale. Ovog puta, oko 77 procenata kolekcije kreirano je od vune dobijene na etične i odgovorne načine, šljokice bez PVC elemenata i mnogo toga drugog. Sečena i predimenzionirana MA1 jakna napravljena je od regenerisanog najlona i ECONYL®, dok su pripijene haljine kreirane upotrebom forest-friendly viskoze. Aksesoari su takođe odgovorno kreirani, u formi veganskih i cruelty-free torbi, biorazgradivih Chelsea čizmica i drugog.

Čitavu kolekciju možete videti u galeriji, dok vas ispod teksta očekuje i video: