Nežni detalji japanskog zanatstva u kolekciji Loro Piana za proleće/leto 2024.

Više slika

Više slika

Za proleće/leto 2024, Loro Piana povezuje svežu i obnovljenu energiju predstojeće sezone sa čistoćom japanskog zanatstva kako bi predstavio novu kolekciju ukorenjenu u bojama inspirisanim prirodom, fluidnim tkaninama i opuštenim siluetama.

Sa dijalogom dizajna koji su uspostavili vekovi tkačkih majstora, stilista, krojača, japansko oblačenje oslikava portret harmonijskog zanata koji odgovara svetu. Nova kolekcija vidi italijanski luksuzni brend kako inkorporira svoje vrednosti kroz četiri određujuća atributa: teksturalna složenost, delikatan ručni rad, drapiranje i blok štampanje.

U muškoj ponudi, siluete su transformisane uz drapiranje na umu. Sakoi postaju opušteniji sa prevelikim proporcijama, dok se bluzoni i jakne bez okruglog vrata produžuju kako bi podstakli osećaj fluidnosti. Što se tiče donjeg dela, bermude šortsevi igraju sa opuštenim izgledom uz pletivo, košulje i anorake složene preko njih. Održavajući osećaj luksuza unutar ovih opuštenih silueta, Loro Piana koristi svoju biblioteku luksuznih tkanina, uključujući lan, svilu i džins, koje se zatim blok štampaju u prigušenoj paleti tamnoplave, sive, karamel, crne i zelene boje. Da zaokruže liniju, stižu mokasine i okrugle papuče sa torbicama i drugim kožnim dodacima.

U ženskoj liniji, četiri osnovne karakteristike su odmah primetne u raznovrsnosti spoljnih odevnih predmeta. Laneni sakoi sa oštrim, krojenim linijama uravnoteženi su kaputima napravljenim od fluidne svile - dominantnog materijala u ponudi ove sezone. Pored svog svilenog kaputa, lansirani su i svilene jacquard suknje i bluze zajedno sa komadima izrađenim od nove tkanine Denim Silk formirane od ta dva materijala. Iako neobično za toplije sezone, Loro Piana takođe uvodi dvodelne pletene komade - od šortseva i ogrtača do balon pantalona i odgovarajućih džempera - usavršene manjim i lakšim tkaninama. Asortiman je upotpunjen šeširima, pletenim kapama i kožnim torbama, uključujući novu torbu Loom.

Dok Loro Piana prikazuje svoju najnoviju kolekciju masama na Nedelji mode u Milanu, brend takođe preuzima poznati konceptualni kiosk na Via dei Giardini. Prostor se pretvara u japansku pekaru, koja služi wagashi kasuteru - tipične pekarske proizvode sa medom i mačom - umotane u višak tkanina Loro Piana, koje se mogu ponovo koristiti kao šalovi. Izlog radnje na Via Borgonuovo 1 i cvećara između Via Manzoni i Via Montenapoleone domaćini su koordiniranim instalacijama koje takođe podsećaju na Loro Piana brend i japansku ljubav prema prirodi.

Luxury Experience