Moschino – lutkarska predstava u stilu visoke mode

Sa mini-verzijama Ane Vintur i Hamišom Bolsom u prvom redu…

Sa pandemijom korona virusa koja je i dalje u punom jeku, dizajneri pronalaze kreativne načine da predstave svoje nove kolekcije. Prenoseći stvari na novi nivo, Džeremi Skot se odlučio za lutkarsku predstavu umesto tradicionalne modne revije za brend Moschino.

Lutke koje je kreirala Creature Shop radionica Džima Hensona menjaju ljude uz izobilje detalja. One reflektuju figure iz stvarnog života, uključujući Anu Vintur i Hamiša Bolsa u prednjem redu i Su Džu na sceni. Prvobitno napravljeni u realnim proporcijama, dizajni su potom skalirani kao bi odogvarali figurama visokim 75 centimetara.

Želeći da proslavi Haute Couture kulturu usred pandemije, Skot je pokušao da predstavi fantastični beg za sve one koji su zatočeni u svojim domovima. Kolekcija je glamurozna, i predstavlja fenomenalni kontrast duksericama i trenerkama koje većina nas nosi svaki dan.

Zlatni vez u formi ruže najavio je haljine i trenč mantile, dok je sve to ispraćeno širokom kolekcijom boja i materijala. Minijaturni modeli odeveni su u komade sa različitim dinamičnim detaljima, od topova sa riševima, do kaskadnih haljina na vezivanje. Asimetrija ja akcentovana u čitavoj kolekciji, sa kontrastnim materijalima, siluetama i dužinama.

Celu kolekciju možete pogledati u galeriji.