Minimalizam deluje prefinjeno i luksuzno

 „Manje je više“ možda zvuči kao kliše, ali s dobrim razlogom. Kada je upotrebljen na pravi način, minimalistički izgled na nekoj osobi može izgledati uglađeno, prefinjeno i elegantno.

Minimalistički pristup odevanju postao je veoma popularan u doba Velike depresije. Kupci i dizajneri postali su veoma obazrivi. Obe strane su želele da investiraju u bezvremene klasične komade koje će trajati doživotno. Prvo, jer je u to doba to izgledalo razumnije. Drugo, ispalo je da ovaj stil uopšte nije dosadan.

Morate uložiti u kvalitetne komade da savladate minimalističku estetiku. Ovi jednostavni komadi odeće kada se kombinuju kreiraju izgled koji deluje luksuzno i prefinjeno bez obzira na cenu. Činjenica: ako znate kako da se odenete minimalistički, čak i najednostavnija bela majica ili bela košulja će izgledati luksuzno i skupo na vama.

Svaki pristalica minimalizma ima neutralne komade u svom ormanu. Za jesen i zimu razmislite da investirate u kaput u kamel tonu, pletene jednobojne džempere i jedne dobre čizme koje dosežu do članka. Neka vaša paleta boja bude jednostavna. Većina minimalista odlučuje se za osnovnu nijansu neutralnih tonova sa tek ponekom primesom neke popularne boje.

Najvažnije je da odaberete paletu boja koja vama najviše odgovara. Neka to budu komadi u crnoj, bež, beloj, teget, tamno ili svetlo sivoj. To su boje koje se pod obavezno moraju naći u ormanu jednog minimaliste. Jednostavnost i čiste linije su ključni momenti minimalizma. Kada se odlučite za ovakav odabir odeće, nakon kratkog vremena orman će vam biti prepun stvari koje je međusobno lako ukombinovati.

Minimalizam vam omogućava da ujutru lako odaberete kombinaciju koju možete nositi na posao, ali i uveče u grad kada sa prijateljima odete na piće. Igrajte se sa siluetama umesto što ćete se igrati printovima i detaljima.

Ukoliko želite da se opredelite za minimalistički stil odevanja, važno je da znate da on nikada neće izaći iz mode kao i da minimalisti uvek deluju sređeno i uglađeno. Neophodno vam je 10 esencijalnih komada odaće za kreiranje beskonačnih kombinacija.

Svaki minimalista ima dobar kaput, mantil, mokasine, jedne ravne čizme do kolena, stileto potpetice u crnoj ili bež nijansi, belu košulju, 3-4 kvalitetna džempera, jednobojne majice i malu crnu haljinu. I da, oni ne kupuju impulsivno već promišljeno.

N.V.T.

Foto Instagram