Mediteranska avantura u novoj Chanel Cruise kolekciji

Primorani da otkažu svoju prezentaciju zakazanu za maj, luksuzni brend predstavio je svoju Cruise liniju putem svojih digitalnih platformi…

Istorijski gledano, Chanel brend predstavljao je svoje Cruise kolekcije na interesantnim destinacijama – kao što su Kuba i Seul, dok je ove godine, Cruise modna revija bila planirana da se održi na ostrvu Kapri. Ipak, s obzirom na okolnosti povezane sa koronavirusom i globalnom pandemijom, italijanski spektakl morao je biti otkazan.

Umesto generalnog odustajanja na temu Cruise 2021 kolekcije, Chanel je odlučio da odloži predstavljanje nove linije i učini to virtuelno na svojim digitalnim platformama. Virtuelni događaj, nazvan Balade en Mediterranee, debitovao je prošlog ponedeljka.

Sa željom za putovanjima koja nam je konstantno na umu, naziv ove kolekcije zaista je uzbudljiv. “Morali smo da se prilagodimo”, izjavila je Virdžini Viard, kreativni direktor brenda, koja je bila inspirisana slavnim ženama koje su se neretko odmarale na italijanskim i francuskim rivijerama tokom šezdesetih.

Kao rezultat adaptacije, nastala je kolekcija koja sadrži nekoliko laganih komada koji se mogu kombinovati i stati u jedan mali kofer – haljina bez bretela, mantil od crnog šifona, prozirna haljina od lamea, šorts i ležerni blejzer. Pored jedne roze suknje i odela od buklea, kupaćih kostima dekorisanih kristalima i kostimskog nakita, čitava kolekcija je zapravo jako pitoma. Siluete koje sadrži su oslobađajuće i kao stvorene za lenje, letnje dane.

Kada se radi o obući, modeli su poneli ravne sandale inspirisane Grčkom, papuče sa CC amblemom i baletanke sa otvorenim prstima. Mini štepane tašne su iskorišćene kao glavni akcenti čitave priče, dok je jedna pletena tašna nagovestila sezonu o kojoj se radi.

Pogledajte sve odevne kombinacije u našoj galeriji.