Los Anđeles dobija prvu ikada Vegansku nedelju mode

Kako se sve veći broj poznatih ljudi odlučuje za veganski način života, vreme je da taj pokret osvoji i druge sfere našeg postojanja…

Možemo slobodno reći da je ovaj trend obuhvatio apsolutno svaki deo naših svetova. Sada, Fashion Week želi da se pridruži ovoj priči takođe. Da li ste znali da je Los Anđeles zabranio prodaju i proizvodnju krzna? Upravo zbog tog podatka, ovaj grad je idealni domaćin za prvu ikada Vegansku Nedelju Mode, koju je osmislila aktivista Emanuel Rijenda, koja se bori za prava životinja.

“Želim da započnem razgovore i debate unutar industrije, obrazovanjem, uzdizanjem i kreiranjem povezanosti između naših najvažnijih vrednosti – našem poštovanju prema ljudskom životu, životinjskim pravima i prirodnoj sredini”, izjavila je Rijenda.

Sa ciljem stavljanja tačke na svaku vrstu eksploatacije životinja u modnoj industriji, ovaj četvorodnevni događaj će otpočeti 1.februara.

Laureat Nobelove nagrade za mir, Robert Lempert će tokom ovog događaja održati govor vezan za klimu unutar Prirodnjačkog muzeja Los Anđelesa. Na agenda će se naći i modne piste, gde će nam biti predstavljeni komadi dizajnera koji su ekološki svesni, a potom će uslediti izložba evolucije veganske mode.  

Naravno, tu će biti i loža za eksperimentisanje sa veganskom hranom, koju će pripremati najbolji kuvari sveta. Nadamo se da će ovaj događaj biti samo jedan u nizu, odnosno da će i drugi gradovi usvojiti istu ovu priču nakon Los Anđelesa.

Luxury Experience