Le Splash: Jacquemus je predstavio svoju novu kolekciju na Havajima

Na obalama Tihog okeana francuski dizajner je još jednom impresionirao.

Nedelja mode u Parizu je upravo završena, ali Simon Port Žakmis je taj koji je stavio "tačku" na predstavljanje kolekcija jesen/zima 2022.

Francuski dizajner, osim po svojim kreacijama, poznat je i po specijalnim i originalnim revijama koje predstavlja. Ko može da zaboravi neverovatnu ružičastu modnu pistu u poljima lavande u Provansi, ali i očaravajući pejzaž sa snopovima pšenice u Francuskoj? Ove godine je prvi put odlučio da ode u inostranstvo i otputuje na daleke Havaje, tačnije na ostrvo Oahu u Tihom okeanu gde je predstavio novu kolekciju „Le Splash”.

Dizajner iz Marseja i ceo njegov tim bili su iznenađeni lokalnim i iznenadnim kišama, koje su stvorile malu uznemirenost pred početak revije. Ipak, sunce je ubrzo izašlo, obasjavši plavu modnu pistu i neutralne izglede sa impresivnim modnim dodacima u bojama mora i neba. 

"Kakav ludi dan, pamtiću ga do kraja života. Kiša je počela kada su sve manekenke bile spremne da prošetaju modnom pistom", napisao je dizajner u pričama na svom ličnom Instagram nalogu, prikazujući kišni pejzaž kroz fotografije.

Kao što naziv kolekcije govori, „Le Splash” crpi inspiraciju iz vode, sa „živim” plavim tonovima koji podsećaju na čuvena umetnička dela Dejvida Hoknija, kao i referencama na vodene sportove. Manekenke su prošetale plavom modnom pistom na plaži, uz niz lookova boje slonovače koji su "otvorili" reviju. Reference na vodene sportove viđene su u obliku šavova i dizajna rajsferšlusa inspirisanih mokrim odelima, dok su prsluci za spasavanje ponovo kreirani kao pufer prsluci. 

Uticaji leta, plaže i vode bili su očigledni na mnogim mestima. Midi suknje u obliku cevi su mnogo ličile na peškire za plažu, a kupaći kostimi, s druge strane, bili su predstavljeni i kao donji veš i nosili su se preko košulja ili pantalona. Na drugom mestu, dizajner nam je poklonio seriju letnjih kostima sa staklenim ukrasima koji podsećaju na kapi vode, kanadske umetnice Tanje Lajons. Dodajući notu kontrasta poznatim tonalnim odevnim kombinacijama, dizajner je uveo karirani print koji je krasio košulje, šortseve, suknje, grudnjake i jakne.

Kolekcija je bila upotpunjena novim torbama sa zaštitnim znakom kuće, uključujući obnovljene modele Sac Rond, Le Bambinou i La Vague. Nova Le Bomba, silueta koja prati prirodne obline tela, takođe je debitovala na pisti. Pored torbi, Jacquemus bira vodootporne modne dodatke, kao što su providne plastične kese, maske, bove ili čak trake koje se nose na rukama.

U vremenu kada su situacije u kojima se nalazimo posebne, moda francuskog dizajnera je mala "oaza u pustinji". Ljudi sa vizijom, ljubavlju prema onome što rade i puni optimizma mogu biti nada za bolju i svetliju budućnost!

« 9 10 11 Pogledajte galeriju 2 3 4 »