Le Papier: Jacquemus je predstavio novu kolekciju u lunarnom pejzažu na jugu Francuske

Poslednji ponedeljak u junu pripao je brendu Jacquemus i predstavljanju jesenje kolekcije.

Posle modne revije na Havajima za svoju kolekciju za proleće/leto, francuski dizajner Simon Port Žakmis je "sleteo" u slane planine parka Kamarge na jugu Francuske kako bi predstavio novu jesenju kolekciju koja nosi naziv "Le Papier".

U prvom redu bilo je više gostiju nego onih koji su prisustvovali na obali Pacifika, uključujući "velika" imena modne industrije kao što su stilisti, modeli i modni dizajneri, poput Viktorije Bekam. Jacquemus je poznat po maštovitim pistama - polje lavande u Provansi, revija među senom i poljima pšenice nedaleko od Pariza i modna pista na plaži Havaja su neke od onih koje su izazvale interesovanje. Ovoga puta, manekenke su šetale zadivljujućim otvorenim prostorom u slanim planinama u parku Kamarge na jugu Francuske, ostavljajući osećaj da su na Mesecu.

Na dizajnera je prilikom kreiranja kolekcije uticalo predstojeće venčanje sa dugogodišnjim partnerom Markom Maestrijem, pa je linija bila mešavina ležernih komada inspirisana elementima neveste. Modeli su se pojavili u potpuno belom izgledu, stvarajući ultimativno uparivanje sa pejzažom oko sebe. „Počeo sam da radim na kolekciji sa opsesijom da krenem od nule, kao prazna stranica“, rekao je Žakmis.

Sa više od 60 stajlinga, ova prazna stranica brzo se popunila. Kaputi od krzna, puf prsluci i kargo pantalone su ono što Jacquemus najbolje dizajnira, a ovog puta predstavio je opuštenije linije za mirniji duh, dodajući svoje nove Humara patike, koje su kreirane u saradnji sa brendom Nike i kombinovane sa svime, od pletenih haljina, preko šortseva, pa sve do jakni. Manekenke su nosile velove od tila, kombinovane sa prodivnim haljinama, lepršavim majicama i širokim pantalonama. Komadi u nijansama crne dodati su za dodir kontrasta, dok su modeli u boji slonovače ponudili dozu balansa čitavoj kolekciji.

Na mnogo načina, kolekcija je bila povratak na mesto odakle je Jacquemus počeo. Njegova blistava moda sredinom 2010-ih definisala je urbani umetnički izgled tog perioda. Sada, njegovi dizajni su malo više vođeni dramatičnošću, sa volumenima i asimetričnim kaiševima koje bi bilo teško skinuti u stvarnom životu daleko od Alpa, ali to nije ono što ga brine.

„Želim da budem ime svoje generacije. Želim da radim za Jacquemus — a Jacquemus je velika kuća“, rekao je nakon završetka revije.

Simon Port Žakmis za mnoge je možda brend društvenih mreža, ali svakom novom kolekcijom na najbolji način dokazuje da to nije tako.  

Luxury Experience