Kampanja Dior Cruise 2024: Omaž Fridi Kalo

Više slika

Više slika

Najnovija Dior Cruise 2024 reklamna kampanja inspirisana je bogatom kulturom Meksika.

Kreativna direktorka luksuzne modne kuće Dior, Marija Gracija Kjuri odaje počast istoriji, umetnosti i tradiciji Meksika kako bi kreirala kolekciju koja takođe prikazuje umeće brenda Dior.

Frida Kalo, kultna meksička umetnica poznata po svom smelom duhu i jedinstvenom stilu, služila je kao inspiracija za ovu kolekciju. Modeli kanališu Fridu Kalo sa frizurama koje oponašaju njene prepoznatljive pletenice, dok sama kolekcija odaje počast i njenom stilu, gde pune suknje elegantno prate tradicionalne tunike poznate kao „huipils“. Zajedničkim naporima sa lokalnim zanatlijama, kolekcija je upotpunjena izuzetnim vezovima koji krase haljine i košulje.

Popularne torbe brenda, poput Lady Dior i Panier Chapeau izrađene od smeđe kože, neprimetno se uklapaju uz zemljanu i luksuznu estetiku kolekcije. Tkanine nisu ništa manje raskošne, sa svilenom čipkom i crnim somotom. Ali, kolekcija se ne zaustavlja na tkaninama i siluetama. Leptiri, simboli transformacije, su motiv koji se ponavlja u kolekciji. Oni ne samo da krase tkanine, već i ukrašavaju uzorke Toile de Jouy, prikazujući meksičku floru i faunu, uključujući papagaje i majmune, što podseća na živopisne slike Fride Kalo.

U duhu Fride Kalo, ova kolekcija je proslava individualnosti, svedočanstvo trajne snage samoizražavanja kroz umetnost mode.

Luxury Experience