Haute Couture Fall 2022: Marija Gracija Kjuri istakla je nosivu stranu visoke mode

Iako smo u „srcu“ leta, kolekcije za jesen/zimu 2022 su počele da se pojavljuju.

U Parizu je svoju kolekciju predstavila kultna modna kuća Christian Dior i impresionirala svetsku publiku. Ovoga puta, kreativna direktorka je bila inspirisana drvetom života i višestrukim simbolima koje ima, preispitujući i prevazilazeći kroz prizmu visoke mode dve fundamentalne dimenzije - ideju obnove i univerzalnosti.

Kada bismo reviju u Parizu mogli da opišemo jednom rečju, onda bi to bila, bez razmišljanja, smirenost. Neutralne nijanse dominirale su u celoj kolekciji, a bež i crna su zauzimale ponosno mesto.

Vez je ponovo bio ključni element kolekcije. Na kraju krajeva, ljubav Marije Gracije Kjuri prema predmetima sa vezom je nadaleko poznata. U stvari, cela kolekcija je bila posvećena ovoj umetničkoj formi, jer je umetnička direktorka sarađivala sa ukrajinskom umetnicom Olesijom Trofimenkom za vezene tapiserije koje su krasile prostoriju.

Iako je u pitanju Haute Couture kolekcija, većina komada može da se nosi u mnogim prilikama u svakodnevnom životu. Sada je evidentna želja većine luksuznih brendova da se na „korak” približe javnosti sa nosivim stvarima. Lagane siluete koje su divno milovale tela modela bile su ključni elementi kolekcije. Bilo je nekih zajedničkih tačaka sa nedavnom revijom koju je kuća predstavila u Sevilji, za Cruise 2022 kolekciju, kao što su prozirne haljine u roze, braon i crvenoj boji.

Nove interpretacije krojenja uključuju legendranu „Bar“ jaknu, kao i suknje koje stvaraju ultra-ženstvene obline zahvaljujući skrivenim naborima. Kaputi su očarali ljubitelje mode, jer su jedinstvena geometrija i neverovatni vezovi podigli estetiku visoke mode na viši nivo.

Neutralni tonovi su možda bili oni koji su zauzeli veći deo kolekcije, ali bilo je i "eksplozija" boja koje kolekciji daju snažnu dinamiku. Opuštena haljina sa vezom na krajevima, crvena haljina sa puf rukavima i kaput sa kariranim dezenom u kombinaciji boja su neke od stvari koje to dokazuju. Izabrane cipele nisu nimalo nalik na cipele sa visokom potpeticom koje smo navikli da viđamo u Couture kolekcijama. Udobnost je bila ključni element i to su pokazale baletanke, ali i čizme sa visokom potpeticom koje su nas vratile u drugu eru.

Ponovo osmišljeni folklorni oblici odaju počast kolektivnom radu, zanatstvu koje postoji van granica, uz učešće pariskih i međunarodnih ateljea. Ovo je ipak Marija Gracija Kjuri!

Otkrijte sve izglede kolekcije u galeriji fotografija!

Luxury Experience