Ferragamo Pre-Fall kolekcija 2023 kroz objektiv Tajlera Mičela

Više slika

Više slika

Ferragamo kolekcija pre fall 2023 predstavlja izuzetan osećaj lakoće, gde se spoj minimalističkih silueta, preciznih krojeva i prilagodljivog teksasa neprimetno usklađuje sa duhom američkog vesterna.

Odajući počast bogatom nasleđu Salvatorea Feragama, posebno njegovim kultnim kaubojskim čizmama za čuveni film „The Covered Wagon“ iz 1923. godine, Maksimilijan Dejvis vešto uključuje estetske motive iz tog doba. Kroz diskretne nagoveštaje prošlosti, kolekcija prikazuje teksas kao ključni element, praćen detaljima na džepovima, šarmantnim printovima i aksesoarima kao što su torbe i mokasine sa kaišem.

„Želim da istražim šta su savremene osnovne stvari, od teksasa do večernje odeće. Želeo sam da uzmem klasične komade iz svakodnevne garderobe i da ih izobličim teksturama i materijalima koji ih čine modernijim, razigranijim i neočekivanijim.“ Potpuna širina tog osećanja se ostvaruje tokom nove kampanje pre fall 2023, gde svaki aspekt novog Ferragama neprimetno postoji,“ rekao je Maksimilijan Dejvis, kreativni direktor brenda Ferragamo.

Zadivljujuće fotografije Tajlera Mičela nude svežu i impresivnu perspektivu univerzuma Feragama, bez napora spajajući izrazitu modernost sa nepokolebljivom bezvremenošću. Sa pronicljivim objektivom američkog fotografa, suština Ferragama je prelepo uhvaćena, pozivajući gledaoce u svet koji je istovremeno savremen i postojan u svojoj privlačnosti.

Kao prvi kreativni direktor crne puti, ne bi trebalo da bude iznenađenje da bi Dejvis želeo da još jedan pionir industrije prati njegovu najnoviju kampanju. To je značilo angažovanje američkog fotografa Tajlera Mičela koji je dospeo na naslovne strane kao prvi afroamerički fotograf koji je snimio naslovnicu američkog Vogue magazina. Poput Dejvisa, Mičelov pristup je definisan njegovom prigušenom estetikom.

„Postoji jednostavnost i elegancija u njegovom radu i načinu na koji hvata ljude, opuštena jasnoća koja nikada nije nametnuta“, objašnjava Dejvis.

Luxury Experience