Fendi kampanja za prvu Ready-To-Wear kolekciju Kim Jonesa

Nakon što je Kim Jones debitovao u svojoj prvoj ženskoj kolekciji za FENDI u januaru 2021. godine, modni svet je bio oduševljen.

Sada je predstavljena prva reklamna kampanja brenda koju je režirao Ronnie Cooke Newhouse, a fotografisao Craig McDean u pozadini sedišta FENDI-a u Palazzo Della Civilta Italiana.

Prva kolekcija aksesoara Fendi kreativnog direktora Kim Jonesa inspirisana je nasleđem brenda i elegancijom Italije – kolekcija je svestrana, luksuzna i vrlo ženstvena.

Vizuali reklamne kampanje kombinuju klasicizam i modernost kako bi pokazali polaznu tačku Jonesove vizije. U reklamnoj kampanji pozirale su He Cong, Rianne Van Rompaey i Tianna St. Louis. Modeli izgledaju strogo i elegantno, noseći odeću u neutralim nijansama, dok su za frizure i šminku bili zaduženi Guido Palau i Peter Philips. 

Nakon što je preminuo Karl Lagerfeld, koji je godinama dizajnirao za FENDI, Silvia Venturini Fendi je bila ta koja je nastavila dalje. Sa Kim Jonesom, koji je nedavno izazvao senzaciju u Dior Hommeu, novi dizajner se sada vraća na čelo brenda. I - kao što smo i očekivali od Britanca -  to čini sa velikim uspehom.