Džeri Hol nas vraća u prošlost novom kampanjom Saint Laurent za proleće/leto 2022

Vintage moda i siluete se vraćaju na modne piste, a ko može bolje da pokaže ove stajlinge od najpoznatijeg supermodela 70-ih?

Dok modne kuće oživljavaju i osvežavaju neke od svojih kultnih kreacija, muze prošlih godina se vraćaju na centralno mesto.

Saint Laurent je bilo mesto gde je sve počelo za legendarnu Džeri Hol tokom 70-ih. Oličenje glamura, Hol je nosila poznato dizajnersko odelo na svojoj prvoj reviji na pisti. Takođe je bila zaštitno lice provokativne kampanje Opium Perfume Yves Saint Laurent iz 1977. koju je fotografisao Helmut Njutn.

Premotavamo do 2021. i Hol je ponovo postala zaštitno lice pariske modne kuće, predvodeći kampanju brenda za proleće/leto 2022. u odabranim komadima iz kolekcije Entonija Vakarela.

Hol na reklamnim fotografijama nosi drapirani kombinezon od pliša sa dugim rukavima i odgovarajućim kaišem koji ima cevastu zlatnu kopču. Malo preuveličana ramena i blistavost kaiša dodali su izgledu dašak rokenrol glamura 80-ih. Kreiran od luksuznog pliša koji je bio popularan 60-ih i 70-ih (takođe se vratio 90-ih), Saint Laurent daje teškoj tkanini lakši, moderniji izgled sa ovom seksi siluetom pripijenom uz kožu koja podseća na popularni „catsuit“.

Kombinezon je možda nešto što je poslednjih godina ušlo u ormare mnogih modnih entuzijasta, ali ovo je takođe odevni predmet koji ima značaj za kuću Saint Laurent i debitovao je u kolekciji za proleće/leto 1986.

Hol takođe predstavlja modne dodatke iz nove kolekcije - par velikih, četvrtastih minđuša i naočare za sunce u obliku mačjeg oka koje su takođe bile popularne tokom sedamdesetih.

Saint Laurent će zauvek biti sinonim za uključivanje aspekata muške odeće u ženski garderober. Verovatno legendarna kreacija njegovog osnivača je smoking - Le Smoking, koji je debitovao 1966.

Glavni izvor inspiracije Entonija Vakarela pri stvaranju ove kolekcije bila je Paloma Pikaso – muza legendarnog kreatora. Veliki deo kolekcije se fokusira na muške krojeve, kao što je Pikaso voleo, ali je senzualnost Saint Laurenta i dalje primetna, a Džeri Hol je najbolji ambasador vintage trendova.