Dizajnerka Fibi Filo lansira sopstveni modni brend

Bivša kreativna direktorka brenda Celine najavila je lansiranje sopstvene modne kuće!

Otkad je predstavila svoju poslednju kolekciju za Celine 2017. godine, Fibi Filo je ostala uglavnom van medijske pažnje, na veliko žaljenje mnogih u modnoj industriji. Međutim, sve će se promeniti: dizajnerka lansira sopstveni modni brend ove godine.

Filo – koja je prvi put potvrdila 2021. da će lansirati svoj istoimeni brend – sada je otkrila da će kolekcija biti predstavljena u septembru 2023. Otvarajući novi Instagram nalog (koji je brzo stekao stotine hiljada pratilaca), ona je takođe objasnila da će brend biti zvanično lansiran u julu i da možemo očekivati da ćemo tada čuti još lepih vesti.

U junu 2021, Filo je potvrdila vest da će voditi sopstvenu nezavisnu modnu kuću, za koju je objasnila da će prodavati „odeću i aksesaore izuzetnog kvaliteta i dizajna“. Iako je brend nezavisan, ima manjinsku podršku luksuznog konglomerata LVMH.

„Imam veoma konstruktivan i kreativan radni odnos sa LVMH kompnijom dugi niz godina“, objasnila je Filo o partnerstvu. „Tako da je prirodan napredak za nas da se ponovo povežemo na ovom novom projektu. Veoma cenim razgovor o novim idejama sa Bernardom Arnoom i Delfin Arno i oduševljena sam što se upuštam u ovu avanturu uz njihovu podršku.“

Dizajnerka je dodala da je uzbuđena što se ponovo vratila da radi na modnim kolekcijama i da je zadovoljna što je to mogla da radi samostalno. „Biti u mom studiju i ponovo stvarati bilo je uzbudljivo i neverovatno ispunjavajuće. Veoma se radujem što ću ponovo biti u kontaktu sa svojom publikom i ljudima svuda. Biti nezavisan, vladati i eksperimentisati pod svojim uslovima je izuzetno važno meni."

Mnogi fanovi Fibi Filo će bez sumnje biti oduševljeni. Dizajnerka je uspela da izgradi veoma lojalne fanove u svojih 10 godina rada za Celine, kreirajući konfekcijske proizvode i dodatke koji su govorili o neverovatno šik, modernoj i minimalističkoj estetici.

Ona je sada jedna od najpoznatijih dizajnerki nove generacije i sa nestrpljenjem očekujemo novu kolekciju.  

Luxury Experience