DARKO KOSTIĆ - Kolekcija Hi(p)steric Rose

Naš poznati kreator se ovaj put vešto poigrao sa stilovima i oblicima, a pre svega je ostao dosledan sebi, uvek inovativan sa naglašenom notom avangarde...

Nova kolekcija Darka Kostića inspirisana je formom cveća, raznolikošću bašte i baštenskih staza, pejzažne arhitekture... U kolekciji se oslikava jak uticaj boho romantike, a odiše gotovo candy look-om.

“Hi(p)steric Rose” budi asocijacije na nežno, ženstveno i pomalo lucidno... Modeli su izrađeni od svile, svilenog voala i svilenog brokata, a odlikuju se potpunim odsustvom boja. Vezovi i splet najrazličitijih tehnika aplikovanja doveli su do nestajanja šavova i formi, koje na ženskom telu deluju potpuno vazdušasto.

Cela kolekcija je ekskluzivni ručni rad! Svaki detalj, cvet, ornament ili buket, urađen je sa najvećom mogućom pažnjom od strane studija Darka Kostića, koji je na ovu kolekciju izuzetno ponosan. Pojedini komadi su apsolutni unikat - praktično ih je nemoguće izraditi u istoj formi. Kolekciju čini 27 silueta, 14 komada nakita i 7 ručno rađenih komada nakita za glavu.

Fotografija: Aleksandar CRNOGORAC