Christian Dior Couture kolekcija proleće/leto 2022

Nakon Nedelje muške mode u Parizu, počele su revije haute couture, gde nam dizajneri prikazuju najsloženije, najlepše i najspektakularnije komade koje su kreirali.

Jedan od prvih koji je pokazao svoju viziju moderne visoke mode bio je brend Christian Dior na čelu sa Marijom Gracijom Kjuri. Za kreiranje linije, dizajnerka je angažovala majstore Chanakya School Of Craft iz Mumbaja, koji su prethodno dva puta pomogli francuskoj modnoj kući sa ručnim vezom.

Minimum detalja, lakonski kroj, crno-bela paleta nijansi, gotovo potpuno odsustvo nakita - nova kolekcija Dior couture se pokazala iznenađujuće minimalističkom. Za razliku od svetle i bogate linije proleće/leto, novo poglavlje u istoriji modne kuće bilo je dašak svežeg vazduha, još jednom demonstrirajući da Marija Gracija Kjuri, kreativna direktorka Diora, može da radi sa potpuno različitim stilovima.

Kao i u prethodnoj couture kolekciji, i u ovoj kreativna direktorka francuske modne kuće posebnu pažnju posvećuje vezu koji krasi midi suknji, večernje haljine do poda koje će se svakako pojaviti na crvenom tepihu u sezoni filmskih nagrada, prozirne bluze, kao i hulahopke koje prate gotovo svaki look.

Dior Haute Couture kolekcija proleće/leto 2022 pokazala se kao neka vrsta počasti ikoničnim elementima modne kuće koji su ostali relevantni do danas: sako Bar, New Look, haljine i odela specifične za Dior - sve ovo dolazi ažurirano pod vođstvom Marije Gracije Kjuri.

Lepota kolekcije leži u njenoj jednostavnosti: kao novo poglavlje, život od nule, postala je svojevrsni vodič za budućnost Dior brenda i njegovih ateljea, koji ne miruju i spremni su da podrže i sprovedu sve ideje kreativne direktorke Marije Gracije Kjuri.

« 10 11 12 Pogledajte galeriju 2 3 4 »