Chanel ulazi u istoriju svojom prvom modnom revijom u Africi

Chanel se vraća duhu putovanja.

Nakon kolekcije koju je slavni brend predstavio u Njujorku u decembru 2018.godine, luksuzna modna kuća se u novim Metiers d'Art iteracijama držala svog domaćeg terena - Francuske. Ove sezone, odlučili su da promene svoju priču i dodatno je začine vraćanjem duhu putovanja koji je utkan u sve kolekcije ovog brenda, organizujući modnu reviju u Dakaru, u Africi, po prvi put osvajajući ovaj mistični kontinent pun kontrasta i neverovatne lepote. 

Bruno Pavlovski, predsednik Chanel modnih aktivnosti, naglasio je da je o ovoj destinaciji razmišljao dugi niz godina. „Dakar je uticajna umetnička prestonica na međunarodnoj sceni, posebno u oblastima koje su drage brendu Chanel kao što su moda, bioskop, ples, muzika, književnost i savremene umetnosti. Više od modne revije, ova manifestacija će iznedriti trodnevni kulturni program koji će biti praćen konkretnim akcijama u smislu kreativnog dijaloga, održivog razvoja i prenošenja znanja.“

Kolekcija sadrži koloritni niz printova, biljnih motiva, vezova, šljokica i geometrijskih linija, uzimajući inspiraciju iz sedamdesetih godina i dajući hrabar, moderan obrt Chanel klasicima.

„Ideći dalje od šoua na pisti, uzela sam u obzir događaj u celini. Razmišljali smo o tome tri godine. Želela sam da se to dogodi nežno, tokom nekoliko dana dubokog dijaloga sa poštovanjem“, rekla je Viržini Viar, umetnička direktorka brenda Chanel.

Dizajnirana između studija Chanel Creation u Parizu i porte d’Aubervilliers, gde se nalazi jedanaest Chanel Maisons d’art, svake godine kolekcija Metiers d’art odaje počast vrhunskom umeću. 

„Bivša Palata pravde u Dakaru, gde se održava ne samo šou na pisti, već i veliki deo pratećeg umetničkog programa, jedno je od najlepših mesta u kojima smo ikada predstavili kolekciju. Bio je to očigledan izbor, i takođe je bio izvor inspiracije", izjavili su iz Chanel brenda.

Kolekcija je imala paletu toplih, ali živih boja, širokih pantalona iz sedamdesetih, kaputa, prevelikih dukseva, raznobojnih sakoa i haljina od tvida.

Kako bi se proslavila umetnička scena ove vodeće kulturne prestonice, revija je otvorena plesnom predstavom „The Slow Show” koju su uradili Ecole des Sables i koreograf Dimitri Šamblas. Plesači su bili iz Ecole des Sables, međunarodnog centra za obuku i stvaralaštvo za tradicionalne i savremene afričke plesove koji je osnovala Žermen Akonji. Akonji je bila uključena u projekat od samog početka, sastala se sa pevačem Obri Damanom i njegovim horom u bivšoj Palati pravde u Dakaru, dok je DBN Gogo obezbedio muzičku završnicu revije.

Luxury Experience