Chanel predstavlja svoju novu haute couture kolekciju

Odvažni pank stilovi, akcentovali su prvu ikada digitalnu couture prezentaciju slavnog brenda...

Sa Paris Couture Week događajem koji se po prvi put održava virtuelno zbog pandemije korona virusa, Chanel brend predstavio je lookboog sa 30 fotografija i video, kojim akcentuje najnovije kreacije Virdižini Viard za luksuznu kuću. Fotografisan od strane Mikaela Jansona, sa modelima Aduk Akeč i Rijan von Rompej, ovaj lookbook asocira nas na radove Karla Lagerfelda, spajajući u sebi odvažne pank reference.

„Razmišljala sam o pank princezi koja izlazi iz Le Palace u svitanje“, izjavila dizajnerka, akcentujući elemente kao što su haljina od tafta i komadi nakita koji se mogu videti u čitavom asortimanu. „Inspriacija za ovu kolekciju je više bio Karl Lagerfeld nego Gabrijela Šanel. Karl bi odlazio u Le Palace, u pratnji prefinjenih i predivnih žena, koje su takođe bile pomalo ekscentrične“.

Inspirisana Obazin opatijom, gde je Gabrijel Šanel provela svoje detinjstvo, kolekcija sadrži komade koji predstavljaju jednostavnost, dok su neki od njih bili akcentovani komadima haute nakita ovog brenda, a drugi su na sebi poneli čuveni tvid. Dragulji su vezeni u komade poput sakoa, dok je jedna minihaljina dobila cirkone na svom rubu, zajedno sa pletenim detaljima. Drugi ključni komadi uključuju kratku haljinu od tafta i retro koktel haljinu, koje su bile stilizovane perjanim ukrasima za kosu, doprinoseći pank momentu čitave priče.

Ceo look book možete pogledati u našoj galeriji.