Chanel kolekcija za pank princeze koje vole visoku modu

Odela od tvida, haljine i mnogo toga drugog, kreirano uz inspiraciju pesnikom, umetnikom i filmadžijom, Žanom Koktoom…

Nakon što je predstavila svoju jesen/zima 2021 ready-to-wear kolekciju ranije ove godine, Virdžini Viar je sletela u Provansu, zbog svoje Chanel Cruise 2021 modne revije. Prezentacija je bila inspirisana pesnikom, umetnikom i filmadžijom, Žanom Koktoom, sa referencama pank i rok stila šezdesetih.

“Budući da je Gabrijel Šanel bila bliska sa Koktoom, obožavam film Testament of Orpheus. Posebno ovu veličanstvenu scenu: čovek sa glavom crnog konja spušta se u Carrieres de Lumieres, njegova silueta se specifično izdvaja naspram belih zidova”, objašnjava naslednica Karla Lagerfelda svoj izbor juga Francuske, kao lokacije modne revije. “Zbog jednostavnosti, preciznosti i svoje poezije, Koktoov film me naveo da kreiram čistu kolekciju, sa distinktivnim dvotonskim usmerenjem, odnosno jarko belim i tamno crnim tonovima”.

Revija je otvorena serijom odvažnih crno-belih outfita koji su sadržali odela, suknje sa šlicevima, pantalone širokih nogavica i mnogo toga drugog. Klasični Chanel tvid pojavio se na jaknama, uparen sa mrežastim čarapama i tašnama sa resama, prikazujući u nekoj meri uticaj roka šezdesetih. “Evocirajući ekstremnu modernost Koktoovog filma, želela sam da prikažem rok. Dosta resa, kože, perlica i šljokica, majica sa likom modela Lole Nikon u svojstvu rok zvezde, nošene sa odelima od tvida i špicastim, srebrnim Mary Jane cipelama”, dodaje Viar. “U pitanju je look koji nas asocira na šezdesete, ali i na pank pokret”. Pored toga, mogli smo da vidimo grafičke dezene na haljinama, pantalonama i drugim komadima.

Čitavu kolekciju možete pogledati u našoj galeriji, dok vas ispod očekuje zvanični snimak revije: