Burberry predstavlja nesvakidašnji lookbook

Najavljujući da će svoju proleće/leto 2021 kolekciju predstaviti digitalno, slavni Burberry brend je sada ponudio prvi pogled na sezonsku predkolekciju. Sa ukupno dvadeset odevnih kombinacija, Rikardo Tiši je istražio arhivu slavnog modnog brenda i legat osnivača, Tomasa Barberija.

Komadi poput čuvenog trenč mantila i jakni akcentovani su u novom lookbooku, za koji su pozirali prijatelji i zaposleni brenda, ispred svojih domova u Engleskoj. Dezeni ruže inspirisani starinskim engleskim baštama protkani su kroz svaku kreaciju. Glavni komadi uključuju plisirane suknje i korset haljine, kao i Pocket Bag tašnu, koja dolazi u sasvim novoj varijaciji.

“Želeo sam da se prisetim poznatog – stvari koje nam pružaju komfor i daju snagu. Okrenuo sam se onome što me prvobitno inspirisalo u Burberry kodovima, poput šahovnice, štrafti i amblema jednoroga, ali sam im dao novu perspektivu, inkorporirajući elemente prefinjenosti i uličnog stila. Jako sam ponosan na ovu kolekciju, koja ne samo da reflektuje i proslavlja unikatne kodove koji sačinjavaju ovaj modni brend, već i različite talente koji predstavljaju našu zajednicu, dajući malo svoje magije Burberry svetu”, objašnjava slavni dizajner.

Čitavu kolekciju možete videti u našoj galeriji.