Burberry lansira novu održivu modnu kolekciju

Kako održivost postaje sve bitnije pitanje u praktično svim segmentima našeg života i industrijama, Burberry brend odlučio je da oda počast našoj planeti kolekcijom od 26 eco-friendly stilova iz svoje proleće/leto 2020 linije…

Reciklirani tekstili, poput komada iskorišćene tkanine i najlona iz ribarskih mreža, korišćeni su kao jezgro materijala za čitav novi asortiman. Svaki komad iz kolekcije, koja se inače zove ReBurberry Edit, dobio je specijalno obeležje koje opisuje način na koji on odgovara na kriterijume održivosti, uključujući i količinu recikliranih vlakana, zdravlje radnika i standarde plate, uz upotrebu obnovljive energije u proizvodnji. U novom asortimanu možemo videti aksesoare, poput naočara za sunce i tašni, uz odevne komade.

Do 2022.godine, Burberry ima za cilj da proizvodi sve svoje proizvode ekološkim tehnikama. “Snažno verujemo da uvođenje pozitivnih promena kroz sve naše proizvode u svakoj fazo njihove kreacije predstavlja nešto što je krucijalno za održiviju budućnost čitave naše industrije”, izjavila je Pam Beti, podpredsednik korporativne odgovornosti Burberry brenda.

Kolekciju možete videti u našoj galeriji, a znajte da su svi komadi dostupni za kupovinu putem Burberry sajta.