Besprekorna privlačnost kontrasta u novoj Chanel kolekciji

 “Razmišljala sam o revijama o kojima mi je Karl pričao, kada su se modeli sami odevali i šminkali”… Tako Virdžini Viar opisuje inspiraciju za svoju novu kolekciju i prezentaciju…

Sa digitalnim mesecom mode koji se približava kraju, Chanel brend predstavio je svoju dugo-očekivanu jesen/zima 2021 kolekciju, koja je inspirisana starim revijama luksuzne modne kuće. “Kolekcija predstavlja mešavinu dva uticaja – ambijenta zimskih godišnjih odmora koje ja obožavam i određene ideje kul pariskog šika iz sedamdesetih, pa sve do danas”, objašnjava Virdžini Viar, dodajući da je bila duboko inspirisana Karlom Lagerfeldom i starim modnim revijama o kojima joj je on pričao.

“Obožavam kontraste, pa sam za voluminozne zimske komade želela manji prostor”, kaže Viar o odabiru lokacije za svoju novu prezentaciju. I zaista, lokacija održavanja događaja bila je senzualna, baš kao i sama kolekcija, koja se poigrava kontrastima i prihvata tradicionalne Chanel kodove. Kao što je i očekivano, tvid je apsolutni vladar kolekcije, pojavljujući se na jaknama, kaputima i odelima u različitim nijansama.

Kada se radi o aksesoarima, ovog puta smo mogli da vidimo kaiševe sa logoima, baletanke dekorisane šljokicama, slojevite ogrlice, šešire širokog oboda i naravno torbe.

“Danas, neke od ovih silueta me asociraju na Stelu Tenant i njenu privlačnost, odnosno način na koji je ona nosila određene komade”, izjavljuje Viar, odajući poštu modelu koja je preminula u decembru prošle godine.

Čitavu kolekciju možete videti u galeriji.