Balmain priprema Haute Couture liniju

Kreativni direktor modne kuće Balmain Olivije Rusten je upravo otkrio da će uskoro vaskrsnuti luksuznu Haute Couture liniju modne kuće u 2019. godini.

Dizajner je takođe rekao za magazin Vogue da će prezentacija kolekcije biti drugačija od njegovih uobičajenih ekstravagantnh inspiracija, i fokusirati se više na stvaranje intimnog okruženja sa manjom publikom poput pariskih salona  60-ih i 70-ih godina prošlog veka.

"Želim da pomerim granice, sebe i kuće, da ponovo vratim visoku modu u Balmain. Poznato mi je da imam mladu publiku, bilo da se radi o festivalu kao što je Coachella, ili kampanji sa Rijanom. Ali visoka moda može postati deo nove generacije", rekao je Rusten.

Pored nove linije Couture, pojavljuje se i dokumentarni film o 33-godišnjem dizajneru koji će biti prikazan krajem 2019.

Videli smo da Rusten kreira modne komade za poznate ličnosti, poput haljine koju je kreirao za Dženifer Lopez na 2018 Met Gala balu, a mi smo uzbuđeni da vidimo Couture kolekciju početkom sledeće godine. Budite spremni za sve najnovije vesti oko predstojeće kolekcije.