Virdžil Ablo preminuo u 41. godini

Poznati modni kreator preminuo je u nedelju nakon privatne borbe sa teškom bolešću.

Virdžil Ablo osnivač brenda Off-White, koji je nedavno proglašen za umetničkog direktora muških kolekcija Louis Vuitton, umro je u nedelju nakon privatne borbe sa rakom u 41 godini života.

Objava na Abloovom verifikovanom Instagram profilu potvrdila je vest o njegovoj smrti objašnjavajući da se više od dve godine borio sa retkim, agresivnim oblikom raka, srčanim angiosarkomom.

„Više od dve godine, Virdžil se hrabro borio sa retkim, agresivnim oblikom raka, srčanim angiosarkomom. Odabrao je da izdrži svoju bitku privatno od postavljanja dijagnoze 2019. godine, podvrgavajući se brojnim izazovnim tretmanima, sve dok je bio na čelu nekoliko značajnih institucija koje obuhvataju modu, umetnost i kulturu“, navodi se u postu.

„Uz sve to, njegova radna etika, beskrajna radoznalost i optimizam nikada nisu bili pokolebani. Virdžila je vodila njegova posvećenost svom zanatu i misiji da otvori vrata drugima i stvori puteve za veću jednakost u umetnosti i dizajnu. Često je govorio: „Sve što radim je za verziju sebe staru 17 godina“, duboko verujući u moć umetnosti da inspiriše buduće generacije“, nastavlja se.

„Zahvaljujemo vam svima na ljubavi i podršci i tražimo privatnost dok tugujemo.“ - nastavlja se u postu.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by @virgilabloh

Ablo, koji je osnovao haute street brend odeće Off-White i služio kao dugogodišnji kreativni direktor Kanjea Vesta, dobio je prestižnu ulogu u modnoj kući Louis Vuitton 2018. godine, postavši prvi crni umetnički direktor ovog brenda i jedan od retkih crnih dizajnera na vrhu poznate francuske dizajnerske kuće.

U izjavi, izvršni direktor Louis Vuittona, Bernar Arno rekao je: „Svi smo šokirani ovom strašnom vešću. Virdžil nije bio samo genijalan dizajner i vizionar, on je bio mudar čovek sa prelepom dušom. Porodica LVMH pridružuje se u ovom trenutku velike tuge i svi mislimo na njegove najmilije jer je preminuo njihov muž, otac, brat, sin i prijatelj.”

Iza Abloa su ostali supruga Šenon, deca Lou i Grej, sestra Edvina i roditelji Ni i Junis.

Luxury Experience