Tom Ford prodaje svoj istoimeni luksuzni brend

Osnivač istoimene luksuzne modne kuće navodno je u pregovorima sa Goldman Sachs.

Američki dizajner Tom Ford pregovara sa investicionom bankom Goldman Sachs na proceni vrednosti svoje istoimene kompanije. Potencijalna prodaja bi mogla da donese Tom Fordu nekoliko milijardi dolara, ali detalji o finansijskim podacima brenda nisu javni, tako da je cifru teško proceniti.

Međutim, s obzirom na to da brend u svojoj ponudi ima najluksuzniju odeću, naočare, parfeme, aksesoare i kozmetiku, visoka cena svakako nije van domena mogućnosti. Takođe je nejasno da li će brend ostati nezavisan ili će Ford ostati uključen nakon prodaje.

Ford, rodom iz Teksasa, osnovao je svoj istoimeni brend 2005. godine, godinu dana nakon što je napustio poziciju kreativnog direktora brenda Gucci. Domeniko De Sole, koji je bio predsednik i izvršni direktor brenda Gucci, tokom godina kada je Ford vladao, otišao je u isto vreme. Zajedno su lansirali brend Tom Ford - prvo se fokusirajući na naočare i na kraju mušku odeću.

U maju 2022, Ford je objavio da se povlači sa mesta predsednika CFDA nakon što je odslužio trogodišnji mandat. Dok su neki bili iznenađeni vestima, treba napomenuti da se ta uloga obično obavlja samo od dve do četiri godine. U izjavi koju je podelio CDFA Ford je rekao: „Počastvovan sam što sam mogao da podržim zaista neverovatne talente u američkoj modnoj industriji u protekle tri godine i radujem se nastavku svoje uloge u CFDA odboru.“

Sa modom koju potencijalno Ford želi da ostavi za sobom, nameće se pitanje u čemu bi Tom Ford želeo da se oproba? Odgovor bi mogao biti filmsko snimanje, oblast u kojoj se pokazao uspešnim. Dizajner je debitovao kao reditelj sa filmom A Single Man iz 2009. sa Kolinom Firtom u glavnoj ulozi. Objavio je drugi, ambiciozniji rad, Nocturnal Animals, 2015. U tom filmu su glumili Ejmi Adams i Džejk Džilenhol, a Ford je bio pisac, producent i reditelj. Kao i njegova odeća, oba projekta su bila kritički hvaljena - i čak su zaradila nominacije za Oskara.

Dakle, šta god da uradi sledeće, verovatno će izgledati stvarno, stvarno dobro.

Luxury Experience