Stilski vodič za muškarce: kako izgledati dobro u monohromatskom stilu

Iako je uvreženo mišljenje da žene daleko više pažnje posvećuju modi i svom izgledu, brojni muškarci bi mogli tome da prigovore i dokažu upravo suprotno...

Sve više, oni se okreću stilskim trikovima, modnim aksesoarima i drugim detaljima kako bi svoj izgled uzdigli na nove visine, ostavili savršeni prvi, drugi i večiti utisak, i pritom se dobro osećali. Znati šta vam dobro stoji i kako sastaviti jednu odevnu kombinaciju su dve zaista različite veštine koje je potrebno negovati. Možda već imate pun garderber pažljivo odabranih odevnih komada, ali kada dođe vreme za osmišljanje jednog ansambla, stvari nisu baš toliko jednostavne. "Da li se košulja slaže sa pantalonama?", često je pitanje koje sami sebi postavljate, nesigurni u tačnost i verodostojnost odgovora koji sami sebi dajete. Evo tajne koja će vam pomoći da se zauvek rešite te dileme: odaberite jednu boju i pridržavajte je se!

To je trik koji ljubitelji minimalističkog stila oduvek koriste, a koji će vam dati mogućnost da izgledate besprekorno, koji god da je dres kod na snazi. Kada se pridržavate jedne boje prilikom konstuisanja jednog izgleda, znači da ćete, kakve god komade da odaberete - jednobojne, štraftaste, dezenirane - uvek biti u harmoniji. Štaviše, lepota monotonskog odevanja će vam otkriti da u svom garderoberu imate sasvim dovoljno stvari kako biste se posvetili baš ovom modnom pravcu.

U nastavku vam otkrivamo kako da koristite klasičnu sivu, teget i bež i uvek budete šik i u trendu:

Betonska džungla

Photo : Joshua Scott

Ne morate birati istu nijansu - štaviše, bolje je da to ne radite. Kompozicija sivih tonova i dezeniranog kaiša će vam savršeno prikazati lepotu monohromatskog odevanja.

Braća bluz

Photo : Joshua Scott

Monohromatsko odevanje navodi nas da se više fokusiramo na teksture - pliš, velur, svila, tvid i teksas stvoriće bogati slojeviti izgled, dajući vam priliku da čak i kada ste odeveni ležerno, izgledate kao milion dolara.

Creme de la creme

Photo : Joshua Scott

Ponekad bež boja odmah asocira na dosadu, ali kada se nosi od glave do pete, ona može biti neverovatno kul - bitno je kako ćete je poneti.