Šik, sport, lepota: Dior je predstavio mušku Resort kolekciju 2023

Ko na tako jedinstven način kombinuje šik tkanine, opuštene luksuzne siluete i sportski stil? Naravno, primat u ovoj umetnosti pripada Kim Džonsu.

Kreativni direktor Dior linije muške odeće predstavio je kolekciju Resort 2023 u Los Anđelesu, na Venice Biču, postavljajući štandove na ulici.

Francuski šik i kalifornijska nemarnost, kako se ispostavilo, u savršenoj su interakciji. Kolekcija je napravljena od luksuznih tkanina, ispunjenih odelima i prslucima, ali nijedna odevna kombinacija se ne može pripisati kancelarijskom stilu. U ovim odelima u nijansama mente i lavande možete da prošetate obalom, a posle partije košarke nabacite preko njih lepršavi džemper pastelnih boja.

Svi komadi su izgledali ležerno, savršeno prikladni za svakodnevno nošenje, ali je istovremeno Kim Džouns dodao mnogo zanimljivih detalja. Pantalone su bile optočene kristalima, šorts je bio izvezen delikatnom čipkom, a uz njih je predloženo da se nosi muška verzija bar sakoa. Kape i panama šeširi su nezaobilazni za lokalne stilizovane momke, ali su ih dopunile i disko varijacije čuvene Saddle torbe, dok su patike dobile namerno uvećane jezike.

Generalno, Kim Džons je uspeo da oživi ikonične Dior komade i integriše ih u modernu stvarnost, punu sporta i ironije.

Luxury Experience