Saint Laurent predstavlja kolekciju proleće/leto 2022 u Italiji

Gledajući u budućnost u potrazi za boljim danima, Saint Laurent predstavlja svoju kolekciju za proleće/leto 2022. u Veneciji.

Kao i neki drugi brendovi, Saint Laurent sledi svoj tempo: van uobičajenog modnog kalendara. Sa novom kolekcijom muške odeće proleće/leto 2022, francuski brend se fokusirao na stalne urbane promene. Odabrana lokacija? Ništa manje od Venecije u Italiji.

U saradnji sa američkim umetnikom Dougom Aitkenom, kreativni direktor Anthony Vaccarello „razgovara“ o budućem svetu. Predstavljena u društvu instalacije od ogledala Green Lens kompanije Aitken - koja će biti dostupna javnosti do 30. jula 2021. godine - kolekcija se proporcionalno stapa sa arhitekturom, donoseći viziju grada koji se neprestano menja.

Smeštena na ostrvu Isola Della Certosa, živa umetnička instalacija usklađuje se sa kulturnom scenom, gde gradski pejzaž stvara snažnu ekološku naraciju unutar umetničkog dela koje govori o ideji budućeg sveta - dok ogledala otkrivaju kaleidoskopski pogled na gustu botaničku sredinu.

Još jedan neverovatan detalj je da će tokom meseca u skulpturi biti održano niz predstava i razgovora koji podstiču na razmišljanje i nadahnjuju, sa fokusom na budućnost koju tumače muzičari, govornici i plesači. "Kakva je budućnost?" to je narativ provučen kroz projekat. Aktivnosti će snimati i deliti svi kanali brenda Saint Laurent.

Revija je otvorena modelom koji je šetao vodom, dok je nebo postepeno menjalo boju: kaleidoskopska struktura od ogledala okružena i ispunjena zelenim biljkama i sve to sa epskim zvučnim zapisom inspirisanim osamdesetim godinama.

Kolekciju odlikuje elegancija, sa čipkastim bluzama dugih rukava sa visokim kragnama u vidu karnera, uravnoteženim smelijim detaljima, poput čizama na izuzetno visokoj platformi ili težih cipela sa kopčama. Siluete su fluidne i lepršave, pojačane efektima vetra poput ogrtača predstavljenog u crnoj i žutoj verziji. Predstavljene su crvene somotne bluze i cvetne košulje, a prsluci su dekorisani cvetnim, crno-belim i uzorcima od teksasa, dok su jakne ukrašene ukrštenim srebrnim broševima. Još jedan vrhunac je ljubičasta haljina sa metalik efektom u kompletu sa odgovarajućim prslukom.