Roberto Cavalli ulazi u ring sa Mike Tysonom povodom nove kolekcije proleće/leto 2022

Malo ko se usudi da kroči u ring sa legendarnim Mikeom Tysonom, međutim, najnoviji kreativni direktor brenda Roberta Cavalli, Fausto Puglisi je to učinio.

Za svoju prvu kolekciju muške odeće od kada je imenovan u oktobru 2020. godine, sicilijanski dizajner je angažovao poznatog boksera Mikea Tysona za svoju debitantsku kampanju.

„Šansa da ga imam u kampanji za moju prvu kolekciju muške odeće za Cavalli me oduševila ne samo zato što je ikona i neko kome sam se oduvek divio zbog njegovog stila, već takođe mislim da rad sa njim podstiče zdravu polemiku i razgovor.”

Kolekcija muške odeće proleće-leto 2022 obeležava Puglisijevu viziju raznolike, smele i kultne porodice Cavalli. Puglisi se upečatljivo okreće klasičnoj estetici Roberta Cavallija uzimajući inspiraciju od kralja PopArt-a, Andy Warhola.  

Bokserski zavoji dobijaju modernu nadogradnju omotani oko tela, čizama, gladijatorskih sandala, ogrtača, a maksi elastični pojasevi aludiraju na trenutke u bokserskom ringu. Kolekcija se takođe može pohvaliti životinjskim otiscima.

"Mike Tyson je jedna od poslednjih živih pop ikona, a osim što je bokserski šampion, on je i moderan čovek, vrlo ličnog i ekscentričnog ukusa“ dodaje Puglisi, „ali više od neprikosnovenog bokserskog šampiona i američke ikone, njegova lična priča je takođe priča o preživljavanju, borbi i otpornosti."

Uz Tysona u reklamnoj kampanji učestvuju Jaad Belgaid, Russel White, Madior Fall, Junho Ock, Jonas Barros, Alessio Pozzi, Andrea Silenzi, Paco Diouf, Hasan Ali i Simone Bricchi.