Prva muška Prada kolekcija sa Rafom Simonsom za kreativnim kormilom

Otkako su objavljene vesti da se Raf Simons pridružuje Mjuči Pradi kao ko-kreativni direktor brenda prošle godine, očekivale smo velike stvari od ove dizajnerske kombinacije…

S obzirom na to da su praktično zacementirali svoje ime kao jedan od najikoničnijih modnih brendova u čitavom svetu, Prada brend je zadržao svoj slavni trougaoni logo, kao i prepoznatljive najlonske materijale, ostajući razigrana, inovativna i snažna sila koja pokreće industriju. Za Simonsovu i Pradinu prvi žensku zajedničku kolekciju, dvojac je eksperimentisao novim siluetama i slojevima, kao i novim logotipima. Kada se radi o muškoj modi, čitavu priču preneli su na novi nivo.

Predstavljajući kolekciju koja se većim delom sastoji od predimenzioniranih bomber jakni, pripijenih odela i krojenih jednoredih i dvoredih kaputa, novi asortiman savršeno spaja Prada nasleđe sa Simonsovim unikatnim siluetama i kreacijama nalik uniformama. Pored toga, jesen/zima 2021 asortiman dobio je nove boje, uključujući jarke nijanse ciklame, tamnozelene i drugih tonova. U pitanju je savršeno nosiva kolekcija, koja je na besprekorni način predstavila luksuznu Prada esenciju.

Predstavljena u online formatu, revija je sadržala zidove od mermera, smole, gipsa i veštačkog krzna, koji su prema objašnjenju brenda, istovremeno igrali uloge enterijera i eksterijera, nežnosti i robusnosti, topline i hladnoće.