Pravo čudo – ukradeni Richard Mille časovnik vraćen vlasniku

Božićni i novogodišnji praznici predstavljaju najčarobniji deo godine, a svako od nas odrastao je verujući u božićna čuda…

Jedna priča, koja se upravo pojavila na internetu navešće vas da poverujete u misteriozne, neobjašnjive pojave, a ona u sebi sadrži Engleski, Dubai, retki Richard Mille časovnik i irvasa. Vidite li povezanost sa praznicima? Prema navodima, prošle godine, bogati kolekcionar časovnika bio je u Northemptonu, gradu koji se nalazi na oko 100 kilometara severno od Londona, kada je izgubio svoj Richard Mille časovnik vredan 215.000 dolara, RM-011.

Prema izjavi anonimnog vlasnika, časovnik je držan u sefu u podrumu njegove kuće, koji je bio poplavljen nakon curenja vode. On je uspeo da izvuče vlažni sef, a da njegovu sadržinu stavi na sto u svom zadnjem dvorištu, uključujući i pomenuti časovnik, kako bi se osušili. Na kratko je otišao unutra, a kada se vratio, časovnika nije iblo.

Vlasnik je policiji rekao da je moguće da je časovnik ukrao irvas koji je pravio nevolje u njegovoj bašti ranije. “On je rekao da je veliki irvas sa rogovima jeo njegovo cveće. Verovatno je on uzeo časovnik i pobegao”, kaže Kristofer Marinelo, CEO Art Recovery Internetiona, vodeći pravni stručnjak za ukradene luksuzn predmete.

Ukradeni Richard Mille časovnik se misteriozno pojavio u Dubaiju ove godine, a identifikovan je onda kada ga je njegov novi vlasnik poslao u Ženevu na redovni servis, kada je njegov serijski broj obeležen kao ukraden. Kućište je potom odnešeno u Art Recovery International, gde je istraga priču odvela do dilera u Hong Kongu, koji je rekao gospodinu Marinelu, da je časovnik kupio u Dubaiju.

“Pitao sam da li ima neke papire vezane za ovaj časovnik, a oni su naravno bili skoro pa sasvim nebitni. Nažalost, dileri bi trebalo da znaju bolje od ovoga, a kolekcionari ovog tipa časovnika takođe ne igraju svoje uloge onako kako bi trebalo”, izjavio je Marinelo.

Časovnik je konfiskovan, i sada čeka svog starog vlasnika da odluči da li će ga uzeti nazad ili ne, jer mu je osiguranje već isplatilo premiju za njega. Da li ovo može biti slučaj prevare osiguranja? Pa, mi ćemo se držati priče o božićnom čudu!