Novi deo sage: Louis Vuitton jesen/zima 2021

Kombinacija ulično-kaubojske i visoke mode…

Za dugoočekivanu Louis Vuitton jesen/zima 2021 mušku kolekciju, Virdžil Ablo je ispričao priču o odlascima, kroz različite objektive, istražujući predrasude o različitim ljudima, na osnovu njihovog odevanja, pola, života i seksualnosti. Kreirajući narative kroz arhetipe uključujući ‘Artist’, ‘Salesman’, ‘Drifter’ i druge, ova kolekcija u sebi skriva nekoliko tema predstavljenih performansima inspirisanim ‘Stranger in the Village’ delom Džejmsa Boldvina i konceptualnom umetnošću Lorensa Vajnera.

Kada se radi o modi, Virdžil Ablo je istraživao novu estetiku koja je eksperimentalna i povremeno nekonvencionalna, uključujući kapute koji su toliko dugi da se vuku po podu, suknje i modele inspirisane bademantilima. Naravno, originalni streetwear uticaji dizajnera takođe su bili prisutni kao prepoznatljivi LV monogram dezen koji je pokrio odela, torbe i šalove, ali i komade kao što su koledž jakne, perjane jakne i blejzeri. Ablo je predstavio suknje, uzimajući stranicu iz Thom Browne arhive, dok je takođe predstavio i streetwear kaubojsku estetiku, kroz statement čizme, kaiševe sa kopčama i markantne šešire.

Još jedan motiv predstavljen u kolekciji je ‘Tourist vs Purist’, nešto što je Ablo posebno naglasio, istražujući nepisana pravila društva u kom živimo. On ovim terminom opisuje autsajdere koji posmatraju svet oko sebe i teže domenu znanja koje on nudi, naspram insajdera, koji već vladaju ovim segmentima.

Sve u svemu, kolekcija je eklektična mešavina odvažnih komada i statement aksesoara, sa zelenom bojom kao lajtmotivom. Ovde, osim streetwear estetike možemo videti i Abloovu ljubav prema arhitekturi, što će se definitivno dopasti svim njegovim vernim fanovima.