Nova Louis Vuitton kolekcija za muškarce

Kako izgleda najnovija vizija Virdžila Abloa za predstojeću sezonu…

Za Louis Vuitton Pre-Fall 2020 kolekciju, Virdžil Ablo se okrenuo tradiciji slavnog brenda, akcentujući krojenje po kom su poznati, vešto menjajući klasične kodove muške garderobe. Prateći luk dečaštva, motiv koji je viđen i u prethodnim kolekcijama, narativ nove linije doseže period rane adolescencije, odnosno period kada konvecionalni korporativni dress-code počinje da izaziva evoluirajući, eksperimentalni garderober.

Abloova karakteristična opsesija sa vizuelnim impaktom prenosi dve najnovije teme na koje su fokusirani – LV Electric i Camo Mamogram. Iako su dve capsule kolekcije odvojene jedna od druge, one sadrže isti temelj kojim umetnički direktor kombinuje nasleđe i modernost, uz reference umetnosti i tradicije.

The Electric kolekcija sadrži grafičke komade koji nas asociraju na modernu umetnost, sa kontrastno krojenim odelima koja sugerišu na uticaje Kubizma. Louis Vuitton ime je razbijeno, pa su geometrijska slova izvezena na svakodnevnim komadima, koji će verovatno brzo postati favoriti.

Camouflage kolekcija se pojavljuje na zaista prefinjenim komadima. Ikonični dezen udahnuo je novi život monogramu brenda, kada se našao na jakni sa štrasom i kaputu od vune i svile.

Abloov pristup luksuzu istovremeno je avangardan i vanvremenski, dizajniran za sve tipove muškaraca – od mladih, pa sve do zrelih ljudi koji su Louis Vuitton učinili onim što danas jeste.