Louis Vuitton lansira streetwear kolekciju muške mode

Nemamo baš svakog dana priliku da vidimo dva gigantna modne scene kako se udružuju, ali upravo to se dogodilo prilikom kreiranja najnovije Louis Vuitton kolekcija za muškarce…

Kao zajednički poduhvat Louis Vuitton dizajnera, Virdžila Abloa, i legendarnog japanskog dizajnera, Nigoa, Pre-Fall 2020 kolekcija osmišljena je kao besprekorna kombinacija koja će zadovoljiti sve njihove fanove. Ovo partnerstvo, po prvi put najavljeno u decembru prošle godine, odmah je okupiralo interesovanje ljubitelja mode, jer je sam Ablo doživeo neverovatni rast u modnom univerzumu, dok je Nigo osnovao jedan od najcenjenijih streetwear brendova u svetu Bathing Ape. Prema navodima, Ablo i Nigo se poznaju preko petnaest godina i ovaj projekat je baziran na njihovom prijateljstvu. Rezultat, koji je Nigo nazvao LV2 zbog dualnog pristupa dizajnu, oslanja se pretežno na klasične streetwear siluete, dok na pametan način integriše najprepoznatljivije Louis Vuitton elemente.

Ponuda je bazirana na viziji Mod Londona kroz tokijska sočiva prema press objavi brendova. Predstavnici kompanija izjavili su da je njihov prioritet zadržavanje mlađih kupaca, koji su investirali u Louis Vuitton aksesoare sa Abloovim potpisom. Kako bi to postigli, odlučili su da se posvete svojoj kategoriji krojenih komada, pa samim tim, nova kolekcija sadrži izobilje odela, pri čemu su mnoga od njih dizajnirana sa ikoničnim Louis Vuitton Damier dezenom. Najveći deo selekcije poseduje siluete koje nas asociraju na šezdesete, što je u savršenom kontrastu sa savremenim predimenzioniranim jaknama i kaputima.

“Raspoloženje ove kolekcije otpočelo je od našeg poštovanja prema Mod eri i Savile Row krojenju. To nam je dalo siluete, koje smo kasnije nadogradili teksturama, koristeći kodove modne kuće”, izjavio je Ablo.

Sa ležerne tačke gledišta, teksas igra jednu od glavnih uloga u ovoj kolekciji, a kao što mnogi znaju, on predstavlja jedan od najkvalitetnijih japanskih materijala, dok Nigo poseduje kolekciju vintage uzoraka u svojoj ličnoj arhivi. U ovoj kolekciji, teksas zadržava svoju temu, dok je dekorisan amblemima i Damier dezenom.

Naravno, aksesoari su kreirani u savršenom skladu sa ostatkom kolekcije, kao što su torbe, mokasine i čizme. Prema navodima, kolekciju možemo očekivati u buticima početkom ovog leta.

 

NAJČITANIJI TEKSTOVI IZ KATEGORIJE Fashion