Kolekcija Rolling Stones FW22 je razigrano istraživanje šezdesetih

Kada se radi o britanskoj modnoj sceni, muzika i razni pokreti koji su je pratili, bili su od vitalnog značaja...

Kao primer možemo uzeti vezu između benda Sex Pistols i čuvene britanske dizajnerke Vivijen Vestvud, koja je na neki način definisala pank scenu, nastavljajući da bude njena osnova sve do danas, što smo imali prilike da vidimo u novoj saradnji Ričarda Kvina i Tomija Hilfigera. Slavni dizajner predstavio je distressed majice, radne pantalone i izbledele grafike sa likom kraljice Elizabete II. Još jedan bend, koji je pored Sex Pistolsa imao neverovatno snažan uticaj na modu bio je The Rolling Stones. 

Kada je petočlani bend doživeo veliki uspeh 60-ih, grupa je bila najpoznatija po svojim džemperima, izgužvanim jaknama i predimenzioniranim pantalonama, a sada glavna prodavnica benda u londonskoj ulici Carnaby Street donosi evoluciju ovog stila u svoje izloge sa kolekcijom za jesen/zimu 2022.

Nova kolekcija Rolling Stones je proslava 60. godišnjice benda i predstavlja moderan pogled na sportske siluete i tradicionalne komade koji su bili neophodni za prihvatanje rokenrola. Kombinovanjem dezena nasleđa sa raznim odvažnim nijansama, klasični motiv jezika Rolling Stonsa evoluirao je sa dezenima od tvida i sjajnim lakom preko trikotaže.

Glavna tema kolekcije za sezonu jesen/zima je turneja „Lion from the Bridges“ sa dizajnom odeće koji sadrži reinterpretirani logo turneje na pletenom džemperu i prepoznatljivom kardiganu u više boja.

Ostali vrhunski komadi kolekcije uključuju jaknu koja ima klasični Stones natpis preko modernizovane i oversized siluete. Blejzer u stilu 1970-ih zaokružuje kolekciju, sa crvenom nijansom „Security“ printa koji evocira mladalački optimizam i kreativnost Britanije 80-ih i 90-ih.

Možete pogledati najnoviju kolekciju Rolling Stonesa u galeriji fotografija, inače je dostupna isključivo u globalnoj vodećoj prodavnici Rolling Stonesa u ulici Carnaby Street 9.

Luxury Experience