Kako da nosite plišani sako tokom praznika

Baršun ili pliš je vrsta čupave tkanine, meke i ugodne na dodir i odeća kreirana od pliša oduvek se smatrala luksuznom.

Najbolji je pliš dobijen od svile i kao takav nije materijal koji se lako kombinuje uz ostalu odeću.

No, budući da je sezona praznika, evo idealnog perioda da odenete svečani blejzer od pliša, s obzirom na činjenicu da je ovo materijal koji je obeležio 2018.godinu. Gotovo da nema svetske dizajnerske kuće koja ga je zaobišla.

Plišani blejzer je dobar izbor bez obzira o kom događaju je reč. Možete ga nositi na koktel partiju, na ceremonijama koje iziskuju „black tie” dress kod ili u neformalnim prilikama.

Efekat koji se njegovim nošenjem može izazvati je neverovatan. Zapravo, spektar stilskih mogućnosti koje nudi je veliki, zahvaljujući njegovom vizuelnom potencijalu. 

Pogledajte na koja tri načina možete nositi plišani blejzer.

Dress Code: Festive Cocktail

Ovakav dress code možete očekivati na pozivnicama na božićna slavlja i slične praznične proslave. 

Italijanski brend Canali predlaže da odaberete njihov najprodavaniji model Kei blejzer u boji burgundijskog vina. Uparite ovakav blejzer noseći tanku sivu rolku ispod i diskretno karirane sive pantalone. Uz čitavu odevnu kombinaciju najbolje se uklapaju derby cipele u dva tona, na primer kraljevski plavoj. Cena ovog blejzera je $1,480.

Dress Code: Black Tie

Na događajima koji iziskuju dress code “Black Tie” koji podrazumeva nošenje leptir mašne i smoking, možete sobodno obući Boglioli smoking sako u ponoćno plavoj nijansi. Uparite ga uz  klasičnu košulju i leptir mašnu. Uz ovakav plišani smoking najbolje idu smoking mokasine slične plišane teksture u crnoj boji.

Dress Code: Smart Casual 

Smart casual dress code je možda najzbunjujući od svih ostalih, jer nije ni poslovni, ni ležerni, a ni elegantni.

Imajte na umu da u ovom slučaju “casual” ne znači patike, džins i majica, već samo malo ležerniji stil odevanja. Dakle, nije neophodno nošenje kravate i smokinga, ali je neophodno nošenje elegantnijeg sakoa.

Idealan izbor je  Tom Ford Shelton blejzer koji vam dozvoljava da ga nosite uz džins. Zaokružite čitav izgled dubokim braon čizmama i elegantnim šalom od kašmira.

N.V.T.

Izvor Robb Report